štvrtok, 28 marca, 2024
spot_img

Sushi Hanil v Žiline

Po počiatočnom boome sushi barov na Slovensku v deväťdesiatych rokoch, keď ich všade pribúdalo ako „húb po daždi“ sa ponuka ustálila a zostali len tie prevádzky, ktoré vsadili na nekompromisnú kvalitu, čerstvosť a kreativitu. Jednou z nich je aj reštaurácia Sushi Hanil v Žiline, ktorú sme navštívili.

Hrdí sa prvenstvom ponuky sushi v Žiline, o čom svedčí aj slogan na jedálnom lístku :„First Sushi bar in the town“ . Táto obľúbená a vyhľadávaná žilinská prevádzka je jasnou voľbou v prípade chuti na túto pikantnú a exotickú špecialitu. Vnútorné priestory Sushi Baru Hanil sú pekne zariadené, evokujúce typicky japonský interiér, v ktorom hrajú nezastupiteľnú úlohu pojmy ako jednoduchosť, farebná zladenosť, paravány predeľujúce vnútorný priestor , pokojná atmosféra, zmysel pre detail a príjemné prostredie.

Túto celosvetovo obľúbenú pochúťku si treba vedieť vychutnať. Pred samotnou konzumáciou sushi je dôležité nikam sa neponáhľať, vnútorne sa upokojiť , naladiť sa na vlnu príjemného očakávania a aspoň na chvíľku hodiť cez hlavu všetky svoje starosti. Ak toto všetko zvládnete, môžete si byť istí, že váš gurmánsky zážitok z konzumácie bude mnohonásobne umocnený a jeho blahodarné účinky budú vo vás ešte dlho doznievať. Ponuka jedálneho lístka je pestrá a vyvážená. Pojmy ako nigiri, maki, sashimi, temaki, special roll, tempura, udon, či teriyaki sú milovníkom japonskej kuchyne určite dobre známe a netreba ich zvlášť predstavovať. Bohatá je aj ponuka originálnych japonských nápojov v podobe piva, slivkového vína, saké a japonskej whisky, ktorá je už dávno vyhľadávaná medzi znalcami tohto typicky škótskeho nápoja.

Keď si uvedomíme, že sushi patrí v jedálničku Japoncov medzi najčastejšie konzumované pokrmy,  s potešením môžeme konštatovať, že pre svoj bohatý obsah vitamínov ,minerálov a ostatných zdraviu prospešných látok sa nezanedbateľnou mierou podieľa nielen na dlhovekosti obyvateľov tejto krajiny, ale môže rovnakou mierou prispieť aj k predlženiu priemerného veku u nás.

Takže :  Sushi o tabemashou ! (Poďme na sushi)

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME