streda, 24 apríla, 2024
spot_img

Bagettka v Zuberci

Do oravskej obce Zuberec  nachádzajúcej sa v bezprostrednej blízkosti Roháčov každý rok zavíta veľa turistov, ktorí oceňujú nielen tunajší čistý vzduch , nádhernú prírodu, bohaté možnosti kultúrneho vyžitia, ale aj kvalitné ubytovanie, služby a blízkosť hraníc s našim severným susedom.

Z roka na rok je ich viac, takže Zuberec v súčasnosti patrí k obľúbeným a vyhľadávaným destináciám nielen počas letnej sezóny, ale aj  v zime. Zástupy hladných turistov iste poteší, že neustále pribúdajú nové prevádzky, ktoré im pomôžu vyriešiť problémy so škŕkajúcim žalúdkom.

Jednou z nich je aj zuberecká Bagettka, so širokou ponukou občerstvenia. Pred náročnou túrou do okolitých hôr si tu môžete dať dať výdatné raňajky podľa svojho výberu.

Nechýba ani obľúbený raňajší štartér „ Hemendex“, ktorý sa u nás tak udomácnil, že fonetická transkripcia jeho názvu už dávno na Slovensku zľudovela.  V jedálnom lístku nájdeme rôzne druhy bagiet, hot-dog, hranolčeky, kebab, pizzu, langoše, grilovaný encián, šaláty, lievance, palacinky, burgre, kuracie krídelká a veľa ďalších dobrôt. 

Ponúkajú tu aj cateringové služby, ktoré zahŕňajú ešte širšiu ponuku, v ktorej nájdete prakticky všetko, čo vás napadne.

Našej pozornosti neunikol ani záhadný “ Gordonov smútok“ t.j.po anglicky Gordon´s Blue. Originálny francúzsky názov tohto známeho pokrmu znie Cordon bleu „Modrá stužka“ – avšak na Slovensku sa to zatiaľ z neznámych príčin neujalo.

Ak si niekedy skúsite objednať  „Kordóblé“ – môžete si byť istí, že sa stretnete s nechápavým výrazom obsluhujúceho personálu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME