piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Benihana – Bratislava

Japonská reštaurácia Benihana v Bratislave sa počas svojej existencie v našom hlavnom meste zaradila medzi TOP reštaurácie. Svojim ojedinelým konceptom, ktorý vyžaduje od kuchárov okrem  bravúrne zvládnutého remesla aj žonglérske výkony a komediálny talent, prináša svojim zákazníkom nielen špičkovú gastronómiu, ale aj nezabudnuteľný zážitok a zábavu.

V Benihane vás  usadia pred stôl  ktorého povrch je z ocele a slúži ako gril. Po vašej objednávke príde k vášmu stolu kuchár, ententainer a žonglér v jednej osobe. Predstaví sa vám, opýta sa odkiaľ ste a po úvodných zdvorilostných frázach sa jeho „číslo“ môže začať.

Komunikačným jazykom je angličtina, čo je v čase globalizácie prirodzené a logické.

Priamo pred vašimi očami sa začne odohrávať neuveriteľné predstavenie, ktoré vás natoľko zaujme, že nebudete vedieť čo skôr obdivovať. Po pridaní oleja na rozpálenú oceľovú platňu zažijete šok z náhle vyšľahnutého plameňa. Žonglovanie s nožom ostrým ako britva vo vás vyvolá pochybnosti o existencii gravitácie, vtipné poznámky kuchára vás pobavia (sójová omáčka bola vydávaná za Coca colu a maslo za zmrzlinu).

Popritom sa  na grilovacom stole Teppanyaki  odohráva aj prezentácia kuchárskej zručnosti. Zatiaľ čo krevetie chvostíky lietajú vzduchom rovno do kuchárovej čapice, s neuveriteľnou presnosťou pred vami nakrája jednotlivé suroviny (zeleninu, morské plody, ryby, mäso, hríby, a.t.ď…) Všetko sa to odohráva rýchlo a podľa presného časového harmonogramu.

Na vašom originálnom tanieri s logom reštaurácie vám začnú postupne pribúdať jednotlivé ingrediencie. Zatiaľ, čo jete, môžete pozorovať kuchára, ako pripravuje ďalšie a ďalšie špeciality. Je to úžasný a neopakovateľný zážitok. Keď kuchár skončí a zdvorilo sa s vami rozlúči, bude vám ľúto, že odišiel. Predstavenie však pokračuje na ďalšom stole.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME