štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Folks bistro-Košice

Naša návšteva v podniku Folks Bistro v Košiciach nám potvrdila, že v tomto meste sa dá veľmi dobre a za rozumný peniaz nielen najesť bez príliš dlhého vyčkávania na obsluhu. Táto prevádzka sa nachádza na mieste bývalej Francúzskej cukrárne na Hlavnej ulici. Šéfkuchárom je tu známy a uznávaný majster svojho remesla – Tomáš Tejbus. V neveľkých, no útulne a pritom moderne zariadených priestoroch Folks Bistra sme sa cítili príjemne, pripomínalo nám to podobné prevádzky – často vídané v amerických filmoch. Veď pozorovať ruch na Hlavnej ulici a pritom sa občerstvovať – to je typický City Life dnešnej uponáhľanej doby.

Menu je zostavené tak, aby oslovilo súčasných hipsterov, ale nájdeme tu aj slovenskú klasiku. Nad výberom netreba dlho „špekulovať“ , čo je veľmi dobrým poznávacím znamením dobre zabehnutej reštaurácie. Nie je účelom nášho článku vymenovať všetky názvy jedál z jedálneho lístka Folks Bistra a preto len vyslovíme pochvalu za zaujímavú ponuku jedál.

Nájdeme tu predjedlá, polievky hlavné jedlá mäsité aj vegetariánske, samozrejme nechýba ani niečo sladké pod zub. Folks Bistro je veľmi moderne a optimisticky pôsobiaca prevádzka, ktorú si hneď pri prvej návšteve zapamätáte a obľúbite. Ešte raz by sme chceli vysloviť kompliment pre interiérových architektov, ktorí sa tu doslova „vyhrali“ a na relatívne malom priestore sa im podarilo vykúzliť skutočne veľmi príjemnú a  “šmrncovne“ pôsobiacu  prevádzku, ktorá svojim zákazníkom poskytuje presne to, čo od nej očakávajú. Je to náš ďalší tip na návštevu v modernej gastro prevádzke s veľmi podareným konceptom.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME