piatok, 19 apríla, 2024
spot_img

Hostinec Pivovar v Košiciach

V historickej budove Levočského domu v Košiciach sa dnes nachádza  Hostinec Pivovar, v ktorom sa varí a čapuje výborné nepasterizované a nefiltrované pivo, v ktorom sú zachované všetky zdraviu prospešné látky. Len pre úplnosť dodávame, že jeho pravidelné pitie (samozrejme s rozumom) napomáha lepšiemu tráveniu, prospieva srdcu, má upokojujúci účinok na nervovú sústavu, dodá telu chýbajúcu energiu, ba dokonca vraj spomaľuje starnutie.

Súčasťou prevádzky Hostinec Pivovar je  reštaurácia s netradičnou ponukou jedál. V jedálnom lístku nájdeme jedlá, aké si  pamätáme z detstva, napr. chlieb vo vajíčku, prípadne fúziu tradičnej slovenskej kuchyne s modernými trendmi.

Veľkým lákadlom pre nenapraviteľných hladošov sú denká pre viacerých hostí, úžasné steaky a v ponuke nechýba ani anglická klasika – Fish and Chips.

Varí sa z čerstvých surovín, mäso sa nakupuje od preverených domácich dodávateľov a zákazníci sa môžu tešiť na sezónne špeciality. Príprava pokrmov je ovplyvnená umením a fantáziou šéfkuchára, takže niektoré z nich sa už nikdy nemusia zopakovať, čo im dodáva punc výnimočnosti.

Z ponuky dezertov nás zaujala domáca pivná zmrzlina, čo je miestna špecialita, ktorú inde nedostanete.  Hostinec Pivovar je podnik, ktorý by ste pri svojej návšteve Košíc rozhodne nemali vynechať.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME