štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Hotel Solisko – Štrbské Pleso

Najskôr malý výlet do minulosti. História budovy v ktorej sa nachádza hotel Solisko sa píše od konca 19. storočia. Vtedy vyrástla na brehu Štrbského Plesa vila Augusta, ktorá sa stala letoviskom cisárskeho dvora. Po roku 1945 slúžila pod názvom Solisko ako detská liečebňa, ktorá zanikla v roku 1994.

Po citlivej a architektonicky bravúrne zvládnutej rekonštrukcii bol v roku 2011 uvedený do prevádzky moderný hotel Solisko, v ktorom hostia nájdu dokonalý relax a ideálne podmienky na aktívny odpočinok.  Tradícia člnkovania po hladine Štrbského Plesa počas letnej sezóny má už 120 rokov a patrí k vyhľadávaným aktivitám.

V zime čaká na svojich „objaviteľov“  až 26,5 km udržiavaných bežeckých tratí . Keď k tomu pripočítame celoročnú možnosť prechádzok po okolí, musíme konštatovať, že návštevníci hotela Solisko sa rozhodne nebudú nudiť bez ohľadu na to, kedy ho navštívia. V hoteli sa nachádza na dvoch podlažiach 28 izieb, z toho 17 má výhľad na pleso.

Hotelová reštaurácia Al Lago poskytuje svojim hosťom kvalitné gastronomické služby. Reštaurácia pod vedením šéfkuchára Martina Kurhajca  bola ocenená  v projekte TREND TOP reštaurácie a hotely na Slovensku.

Túto cenu každoročne získava najvyššie postavená reštaurácia v rebríčkoch v ktorej je šéfkuchár zároveň vlastníkom.  Nájdeme tu jedlá mediteriánske, ale aj špeciality slovenskej kuchyne v top kvalite. Príjemné prostredie, aktívny odpočinok, výborná kuchyňa a milý personál robia z pobytu v hoteli Solisko nezabudnuteľný zážitok.

Hotel Solisko
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME