štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Kia ProCeed – Unikátne športové kombi

V magazíne 2020 sa do našej redakcie pre rubriku Luxury Magazine dostala nová Kia Proceed vo výbave GT Line. Už na prvý pohľad či sa jedná o exteriér, alebo interiér je dizajn auta športový, ale pri tom sa dodržali vhodné rozmery aj pre rodinu. Pohodlie a komfort novej Kie je viac než dostačujúcu. Moderné prvky komfortu, bezpečia, ako aj neuveriteľne dobre navrhnutého priestoru je práve to, čo moderná rodina, alebo ,,business man,, v dnešnej dobe očakáva. Dobré spracovanie interiérových materiálov, jednoduché a pohodlné ovládanie komfortných prvkov a hlavne dobré sedenie a odhlučnenie. Čo nás potešilo pri nami testovanom vozidle je rýchla a pohodlná 7-stupňová DCT automatická prevodovka. Pri jazde ju nebolo vôbec cítiť a jazda sa tak stala veľmi pohodlnou. Motor 1.6 CRDi SCR 100kW / 135k je dostatočne dynamický a pri tom má zanechaný kultúrny chod a na veľkosť a motor výbornú spotrebu. Celkovo naša spokojnosť, testované jazdné vlastnosti dopadli na výbornú. Multimediálne rádio je práve to, čo sa nám pri značke Kia veľmi páči. S autíčkom sme si odžili 7 dní a prešli niečo cez 1 300km. Počas tejto jazdy a dní sme nezaznamenali nič, čo by nám vadilo, alebo prekážalo. Ak aj áno, sú to drobnosti.

 

Čo hovorí značka Kia o Proceed ?

 

Nebojte sa snívať u úplne iných rozmeroch …

Raz za generáciu prichádza auto, ktoré odporuje všetkým konvenciám. Auto tak odvážne, že posúva hranice dizajnu a mení definície športového štýlu. Auto, ktoré spochybňuje zaužívané predpoklady o výkone, všestrannosti a priestore. Auto, ktoré jednoducho zrýchľuje pulz, púta pohľady a podmaní si srdcia a mysle. Vitajte v novej Kia ProCeed. Nová Kia ProCeed ponúka dva úžasné modely – GT a GT Line. …

Verte svojim očiam a svojim zmyslom …

Prvé, čo si všimnete na odvážnom dizajnovom koncepte novej Kia ProCeed je inovatívna karoséria – kombinujúca vzrušenie a eleganciu coupé so zdokonalenou praktickosťou verzie sportswagon. Pozrite sa bližšie a obdivujte dramaticky klesajúci profil strechy s aerodynamickým kontúrovaním pozdĺž celej karosérie, zakončené výraznými 18″ zliatonovými diskami. To všetko bolo vytvorené tak, aby nová Kia ProCeed stelesňovala športovosť a príťažlivosť.

Obdivujte odvahu jej športovému charakteru …

Kamkoľvek ide, zanecháva Kia ProCeed svojím odvážnym dizajnom trvalý dojem a to hlavne vďaka unikátnym zadným LED denným svetlám, ktoré sú perfektne integrované do štýlovej karosérie.

A čo ten priestor ?

S novým typom karosérie Kia ProCeed nikdy nemusíte obetovať štýl na úkor priestoru. Nielen, že ponúka viac miesta pre každého pasažiera – jeho 594 litrový batožinový priestor patrí medzi najväčšie vo svojom segmente. K dispozícii je tiež možnosť sklápania zadných sedadiel v pomere 40:20:40 jedným dotykom.

Vzrušenie a sofistikovanosť sú v novej Kia ProCeed rovnaké pre vodiča aj pre cestujúcich. Pri nastúpení vás privíta vysoko kvalitný interiér s čiernym dizajnom sedadiel s kombináciou kože a semišu s červeným prešívaním a s vyšívaným logom GT v GT verzii. Akonáhle sa usadíte, máte pred sebou športový elegantný kožený volant v tvare písmena D s radením prevodových stupňov na volante a palubnú dosku s 8″ dotykovou obrazovkou s navigačným systémom. Pre dokonalé zakončenie tu nájdete plne automatické ovládanie klimatizácie vrátane digitálneho displeja zobrazujúceho teplotu v kabíne.

V novom modeli Kia ProCeed sa duch dobrodružstva dodáva spolu so štýlom, komfortom a všestrannosťou. Jeho odvážny dizajn zároveň zabezpečuje, že máte dostatok priestoru na každé dobrodružstvo, ktoré si naplánujete a to najmä vďaka 594 litrovému batožinovému priestoru (1,545 litrov so sklopenými zadnými sedadlami). Ani prevoz väčších predmetov nebude problém vďaka zadným sedadlám, ktoré môžete sklopiť do vodorovnej polohy. A ak máte plné ruky pomôžu vám automatické elektrické dvere batožinového priestoru. So všetkými prídavnými úložnými priestormi bude ProCeed vždy dokonalým spoločníkom na cestovanie.

BEZDRÔTOVÉ NABÍJANIE TELEFÓNU

Zabudnite na káble, stačí si položiť smartfón s technológiou Qi na praktickú nabíjaciu podložku pre telefóny.

JBL PRÉMIOVÝ AUDIO SYSTÉM

Pre zabezpečenie perfektného ozvučenia, prináša Kia ProCeed prémiový audio systém JBL. Obsahuje osem reproduktorov a pokročilú technológiu obnovy zvuku Clari-FiTM.

Nový navigačný systém s balíkom konektivity Kia Connected Services so službou TomTom Live posúva funkciu spoľahlivého navádzania k cieľu na novú úroveň a dodáva jej vyššiu mieru presnosti a dokonalosti. Umožňuje vám zostať v kontakte s vonkajším svetom a ponúka omnoho viac praktických informácií než doposiaľ. Jeho ústrednou časťou je jednotka Wi-Fi, ktorá umožňuje navigačnému systému v modeli ProCeed pripojiť sa k internetu prostredníctvom vášho smarfónu. Systém funguje pri pripojení na internet.

Pri bezpečnosti sa nešetrilo !

SYSTÉM UDRŽIAVANIA VOZIDLA V JAZDNOM PRUHU (LKA)

Nemusíte sa obávať, že by ste sa vychýlili zo svojho jazdného pruhu. Systém udržiavania vozidla v jazdnom pruhu sleduje vodorovné značenie jazdných pruhov na vozovke pomocou kamery, ktorá je upevnená v hornej časti čelného skla a v prípade, že sa neúmyselne odchýlite z jazdného pruhu, systém vás upozorní a stočí vozidlo späť do vášho jazdného pruhu.

ADAPTÍVNY TEMPOMAT (SCC)* SO SYSTÉMOM ŠTART-STOP

Pomocou kamery a radaru adaptívny tempomat reguluje rýchlosť a vzdialenosť od vozidla pred vami. Systém automaticky udržiava nastavenú vzdialenosť od vozidla pred vami a upravuje podľa neho vašu rýchlosť. Ak vozidlo pred vami zrýchli, rovnako zrýchľuje aj Ceed na vami nastavenú maximálnu rýchlosť. Ak vozidlo pred vami spomalí, Ceed v záujme zachovania nastavenej vzdialenosti rovnako spomaľuje, prípadne úplne zastaví. Táto funkcia je veľmi užitočná najmä v hustej premávke a v dopravných zápchach. * Dostupné len pre modely s automatickou prevodovkou

DCT. SYSTÉM SLEDOVANIA POZORNOSTI VODIČA (DAA)

Tento systém dokáže zaznamenať, či ako vodič počas jazdy strácate koncentráciu; sleduje schému používania volantu, smerových svetiel, zrýchľovania a celkového trvania cesty. Ak začnete vykazovať známky ospalosti alebo nepozornosti, systém DAA vás upozorní pomocou výstražného zvukového signálu a symbolu šálky kávy na združenom prístroji.

ASISTENT NA PREDCHÁDZANIE ČELNÝM ZRÁŽKAM (FCA)

Systém FCA dokáže v rámci štandardnej výbavy zaznamenávať predbiehajúce vozidlá. Využíva kameru a radarové senzory na sledovanie rýchlosti vozidiel a vzdialenosti medzi nimi a v prípade hroziaceho rizika zrážky vizuálne upozorní vodiča.

AUTOMATICKÝ ASISTENT DIAĽKOVÝCH SVETIEL (HBA)

Keď kamera na čelnom skle zaznamená svetlomety protiidúceho vozidla v noci, automatický asistent diaľkových svetiel automaticky prepne na stretávacie svetlá, aby zabránil oslneniu ostatných vodičov. Keď príslušné vozidlo prejde, systém automaticky prepne naspäť na diaľkové svetlá.

INTELIGENTNÝ PARKOVACÍ ASISTENT

S inteligentným parkovacím asistentom je parkovanie hračka. Systém využíva predné, bočné a zadné senzory, pomocou ktorých vám pomáha pri pozdĺžnom, šikmom aj kolmom parkovaní. Stačí vám ovládať brzdu, plynový pedál a prevodovku – systém sa postará o riadenie. Pomôže vám dokonca aj pri cúvaní z pozdĺžnych parkovacích priestorov.

UPOZORNENIE NA PREMÁVKU ZA VOZIDLOM (RCCW)

Pri cúvaní z parkovacieho miesta alebo príjazdovej cesty vám pomôže systém upozornenia na hroziacu zrážku pri premávke za vozidlom. Systém pracuje na báze radaru a upozorní vás na prípadné vozidlá križujúce dráhu vášho vozidla zozadu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME