piatok, 29 marca, 2024
spot_img

Koliba u sv. Krištofa

Počas našej cesty na Donovaly sme sa zastavili v rázovitej Kolibe u sv. Krištofa, ktorý je patrónom všetkých cestovateľov a pútnikov. Výber názvu tejto obľúbenej koliby určite nebol náhodný, pretože sa nachádza hneď vedľa hlavného ťahu z Banskej Bystrice smerom na Ružomberok. Parkovisko pred kolibou je dostatočne veľké na to, aby mohlo prijať aj väčšie množstvo zákazníkov.

Obdivovatelia tradičnej slovenskej architektúry a špecialít slovenskej kuchyne tu nájdu všetko, čo hľadajú. Neprehliadnuteľná rozľahlá budova koliby už z diaľky láka okoloidúcich, aby si dali na svojej ceste prestávku a vstúpili dnu.

Čoraz viac zákazníkov však kolibu cielene navštevuje za účelom originálneho zážitku, ktorý ich tu očakáva. V ponuke jedálneho lístka sa nachádzajú všetky typické slovenské jedlá, pričom nechýba ponuka sezónnych špecialít.

Interiér koliby je prekvapujúco priestranný a štýlovo zariadený. V podkroví sa nachádza furmanská izba, vhodná na posedenie v uzavretej spoločnosti.

Neopakovateľnú atmosféru vnútorného priestoru je ťažko opísať, treba sa o tom prísť osobne presvedčiť . Autentický pocit dotvárajú artefakty rozmiestnené po stenách a strope.

Personál obsluhuje v ľudovom kroji a vy sa tak môžete preniesť do časov, keď bolo jeho nosenie súčasťou bežného života našich predkov. Koliba u sv. Krištofa poskytuje aj ubytovanie vo vlastnom penzióne. Každý piatok a sobotu tu hrá živá ľudová hudba, takže ten, kto má rád slovenský folklór, ho tu môže zažiť v nefalšovanej podobe.

Ak si doprajete návštevu v Kolibe u sv. Krištofa – určite nebudete sklamaní.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME