streda, 24 apríla, 2024
spot_img

Mňam – Košice

Keď sme sa dozvedeli, že v Košiciach už 16 rokov existuje obchodík ponúkajúci trdelníky s rôznymi druhmi posýpok, ba dokonca aj so zmrzlinou, hneď sme si povedali, že to musíme vyskúšať. História pečenia trdelníka na našom území siaha až do 18. storočia.

Do Skalice ho priniesol gróf Jozsef Gyadányi, ktorý si do svojich služieb povolal sedmohradského kuchára. Tento pôvodne sedmohradský zákusok Sikulov sa pečie nad otvoreným ohňom, čo mu dodáva nezameniteľnú vôňu  a chuť. V košickej  prevádzke Mňam pečú trdelníky podľa vlastnej rodinnej receptúry a samozrejme – s láskou.

Na výber máte hlavne nutellu a zmrzlinu. Okrem trdelníkov si tu môžete objednať výbornú kávičku, alebo klasickú zmrzlinu v kornútku, prípadne ľadovú triešť. Novinkou v ponuke je chrumkavý trdelníkový kornút, do ktorého vám natočia pravú taliansku zmrzlinu. Novinkou v ponuke je chrumkavý trdelníkový kornút, do ktorého vám natočia pravú taliansku zmrzlinu.

Nenapraviteľní maškrtníci, ktorí už nevedia čo od dobroty si ho ešte z vnútornej strany dajú potrieť nutelou alebo zmrzlinu. Samozrejme maškrtníci to konzumujú s preliatím  čokoládovým topingom. Pre zákazníkov s alergiou na lepok sú v ponuke bezlepkové trdelníky, pre vegánov tu pripravujú trdelníky bez použitia mlieka a vajec.

Ak sa budete prechádzať po Hlavnej ulici v Košiciach, prevádzku Mňam určite neminiete. Poznávacím znamením pre jej lokalizáciu bude totiž s veľkou pravdepodobnosťou dlhá „fronta“ čakajúca na svoju porciu pred vydávacím okienkom.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME