utorok, 23 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Alej – Bojnice

V Bojniciach sme mali možnosť  navštíviť reštauráciu Alej, v ktorej sa zameriavajú na širokú klientelu.

Je to rodinná reštaurácia, ktorú vedie majiteľ a šéfkuchár v jednej osobe, s bohatými skúsenosťami v oblasti gastronómie – pán Marek Karaka. Toto obľúbené kúpeľné mesto má veľa atrakcií, či už je to známy bojnický zámok, alebo zoologická záhrada, ktoré sú častým cieľom a dôvodom návštev domácich i zahraničných turistov.

Po zhliadnutí zaujímavostí mesta, alebo naopak pred jeho prehliadkou každému dobre padne odpočinok a posedenie v dobrej reštaurácii, kde načerpajú sily na ďalšie spoznávanie Bojníc a blízkeho okolia. Reštaurácia Alej sa nachádza na dobrej adrese, odkiaľ sú všetky atrakcie ľahko dostupné.

Zvonka nenápadná, vo vnútri moderne zariadená reštaurácia vďaka konceptu „open kitchen“ poskytuje svojim zákazníkom možnosť pozorovať kuchára priamo pri príprave jedál, čo pôsobí dôveryhodne. V Aleji sa nám veľmi páčilo zariadenie interiéru, v ktorom sa  harmonicky snúbi súlad doplnkov s prostredím reštaurácie.Všetko tu priam žiari novotou a čistotou.

Varí sa tu moderne a zdravo, používajú sa čerstvé ingrediencie od lokálnych dodávateľov a pestovateľov, neprehliadnuteľný je dôraz na estetiku pri aranžovaní jedál na tanieroch, čím sa výrazne zvyšuje ich príťažlivosť pre zákazníkov.

Dôkazom toho sú aj pozitívne reakcie spokojných klientov na Facebooku.

Okrem mnohých kladných recenzií od slovenských zákazníkov môžeme uviesť aj zopár medzinárodných„likov“.

Napr.“ Echt gute Küche,sehrempfehlenswert….regional und saisonal gestaltendeSpeisekarte…“ alebo španielsky kompliment : “ Comida muyrica y el personal amable…“ Pozorná obsluha, bohaté porcie, regionálne a sezónne špeciality, to je len časť z postrehov zahraničných zákazníkov.

Príjemný personál je v takomto podniku samozrejmosťou a nebolo tomu inak ani v reštaurácii Alej. Optimisticky pôsobiaci, usmiaty a pohotový personál je dôležitým prvkom, ktorý zvyšuje atraktívnosť každej reštaurácie.

O obľúbenosti a dobrom chýre tejto bojnickej reštaurácie svedčí aj chystaná účasť prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pána Vojta Arzta, známeho aj z televíznych obrazoviek na jej narodinovej párty Aleje.

Na základe dojmov z našej návštevy môžeme aj my potvrdiť, že táto prevádzka robí dobré meno slovenskej gastronómii, čo je obzvlášť potešiteľné v prípade reštaurácie nachádzajúcej sa v známej a atraktívnej lokalite, ktorá patrí na Slovensku medzi najnavštevovanejšie a najobľúbenejšie.

Pri plánovaní vašej najbližšej cesty do Bojníc nezabudnite navštíviť  aj túto modernú a výbornú reštauráciu.  Naša degustácia, ktorú nám odprezentovali v Aleji nás nenechala na pochybách, že o svojich hostí sa tu vedia dobre postarať.

Lákavá vôňa, lahodné chute a príťažlivý vzhľad predložených pokrmov v nás zanechali nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME