piatok, 19 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Camelot v Košiciach

Košická reštaurácia Camelot sa stala známou pre svoju  „medievalskú“ atmosféru a poctivú chlapskú kuchyňu.  Názov reštaurácie bol inšpirovaný hradom Camelot , ktorý bol sídlom legendárneho britského kráľa Artuša a jeho družiny. Názvy jedál s menami rytierov okrúhleho stola, sú pripomenutím slávnej minulosti tohto legendami opradeného panovníka a prispievajú k tajomnej atmosfére Camelotu.

Treba uznať, že koncept stredovekej reštaurácie bol originálny nápad a obohatil košickú „gastro“ scénu o tematický prvok, ktorý tu chýbal. Varí sa tu z čerstvých surovín a mäso sa dováža od miestnych dodávateľov. Kto má rád šťavnaté steaky a mäsové špeciality, nemal by váhať s návštevou, pretože nikdy neviete, či sa sem znenazdania neprirúti Artušova družina ktorej padnú za obeť všetky zásoby…

Okrem toho, každý mesiac  je v znamení sezónnych špecialít pripravených v spolupráci s michelinským kuchárom. Súčasťou ponuky nápojov je kvalitná vínna karta a čerstvo načapované pivko.

V reštaurácii Camelot budete v tých najlepších rukách, pretože krígeľ  vychladeného pivka značky Pilsner Urquell vám osobne načapuje víťaz v súťaži o najlepšieho výčapníka Master Bartender Vladimír Krempaský. Môžete si vybrať „mlieko“, šnyt, alebo hladinku.

V reštaurácii  Camelot sa nám páčilo. Návšteva v nej bola pre nás nevšedným zážitkom nielen kvôli stredovekej atmosfére, výbornému jedlu, milej obsluhe a štýlovému servírovaniu na originálnych hlinených tanieroch, ale aj kvôli poznaniu, že keď sa spojí zaujímavá myšlienka s nadšením, cieľavedomosťou a profesionálnym prístupom, úspech sa vždy dostaví.

Či už si dáte len niečo „pod zub“, alebo sa rozhodnete poriadne prevetrať  svoje tráviace ústrojenstvo, z košickej reštaurácie Camelot budete odchádzať vždy dokonale „zreštaurovaní“.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME