sobota, 20 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Carpano – Košice

Reštaurácia a kaviareň Carpano sa nachádza v historickom centre Košíc na Hlavnej ul.č.42. Budova, v ktorej sa táto prevádzka nachádza  má za sebou pestrú minulosť. Už od roku 1892 tu existovala Gustáva  Megayho, ktorá bola vyhláseným podnikom.

Jej návšteva bola neoddeliteľnou súčasťou spoločenského života obyvateľov Košíc. V roku 1968 zriadili v tejto budove vináreň Carpano, ktorá bola prvým podnikom tohto druhu v bývalom Československu.

Často sa tu stretávali známi umelci, herci a športovci. Po kompletnej rekonštrukcii v roku 2014 tu pod rovnakým názvom otvorili reštauráciu a kaviareň, ktorá vrátila týmto priestorom čaro minulosti.

Aj keď názov reštaurácie Carpano evokuje taliansku kuchyňu, podávajú sa tu jedlá z čias rakúsko-uhorskej monarchie a  medzinárodnej kuchyne . Moderné technologické vybavenie kuchyne umožňuje používanie súčasných postupov pri príprave pokrmov.Vo vínnej karte reštaurácie je veľký výber kvalitných vín z rôznych regiónov.

Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na výbornú kávičku, ktorej konzumácia patrí k „bontónu“ každého správneho kaviarenského návštevníka.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME