piatok, 29 marca, 2024
spot_img

Terasa u Blaškov

V Banskej Štiavnici, sa nachádza viacero zaujímavých reštautácií, ktoré sa oplatí navštíviť. Naša voľba tentoraz padla na reštauráciu Terasa u Blaškov, ktorá sa nachádza na peknom mieste s výhľadom na neďaleký les a z druhej strany na  obľúbené jazero Počúvadlo. Šporák v tejto rodinnej reštaurácii obsluhuje osobne pani majiteľka so svojim manželom.

Ak si chcete pochutnať na originálnej miestnej tradičnej  kuchyni – toto je to pravé miesto pre Vašu návštevu, reštaurácia Terasa u Blaškov je totiž certifikovaná ako tradičná Hontianska reštaurácia. Jedlá sú  tu pripravované podľa starých pôvodných receptov – presne tak, ako varievali naše babičky (pre mladšiu generáciu prababičky).

Táto chutná, hoci dosť výdatná strava vás doslova postaví na nohy. Tradičné polievky, šúlance, párance, pirohy, lokše, divina, guláše a ďalšie klenoty slovenskej gastronómie sa tu pripravujú a podávajú s láskou, čo nie je žiadna fráza, ale čistá pravda. Pre milovníkov voňavého a chrumkavého grilovaného mladého prasiatka máme tiež dobrú správu.

Tu ho pripravujú obzvlášť chutné, doslova rozplývajúce sa na jazyku. Túto atrakciu pripravuje domáci pán na dubovom dreve 8 až 12 hodín podľa váhy prasiatka. Táto pochúťka sa pripravuje len v letnej sezóne v sobotu za doprovodu rôznych hudobných skupín a iného kultúrneho programu. Reštaurácia Terasa u Blaškov ponúka aj vlastné ubytovanie v príjemných priestoroch s výhľadom na jazero Počúvadlo. Na záver neostáva nič iné, ako vám odporúčať návštevu tohto sympatického gastronomického zariadenia v lone  prírody.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME