sobota, 20 apríla, 2024
spot_img

(Ne)vinná kavárna – Mikulov

Táto útulná a na prvý pohľad nenápadná kaviarnička v Mikulove je vyhľadávaná nielen kvôli výbornej káve značky Julius Meinl, ktorú tu ponúkajú, ale aj vďaka svojej histórii. Dom, v ktorom sa dnes (Ne)vinná kavárna nachádza totiž často navštevoval slávny maliar Alfons Mucha.

Keď zákazník vstúpi dovnútra, očarí ho pohľad do historických priestorov s množstvom originálnych artefaktov a interiérových doplnkov, ktoré evokujú časy z prelomu 19. a 20. storočia. Príjemná atmosféra a pokojné prostredie tohto podniku je doslova balzamom na dušu pre každého uponáhľaného „moderného“ človeka dnešných čias.

Posedieť si pri šálke výbornej kávy, ochutnať čerstvé domáce koláčiky, prípadne zvlažiť hrdlo niektorým zo skvelým moravských vín, či destilátov – to je ponuka, ktorej sa len ťažko odoláva.

Kaviarenská tradícia tu zažíva svoju renesanciu, o čom svedčia spokojné tváre „debužírujúcich“ zákazníkov. Komu toto miesto priľahne k srdci tak, že sa mu nechce ísť domov, môže sa ubytovať v niektorej z izieb penziónu, ktorý je súčasťou tejto prevádzky.

Je to ideálne miesto pre tých, ktorí okrem domácej atmosféry ocenia aj možnosť bližšie spoznať Mikulov a jeho okolie plné úžasných historických pamiatok a prírodných krás. Bez preháňania si dovoľujeme tvrdiť, že každý hosť ktorý sa tu ubytoval , bude toto miesto opúšťať len nerád. A môže za to (Ne)vinná kavárna.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME