sobota, 20 apríla, 2024
spot_img

ZH Car detailing – viete čo je detailing ? Aj takto môže vyzerať Vaše auto …

V rámci našej novo-starej lifestylovej rubriky ,,auto,, sme sa rozhodli v spolupráci s ZH car detailing v Bratislave priniesť Vám zaujímavý článok o detailingu a možnostiach prípravy auta, motorky, lode a všetkého čo má lak, na letnú, prípadne zimnú prevádzku, alebo na reštauráciu laku tak, aby auto vyzeralo ako nové a to aj z vnútra. Každý z nás, niekto častejšie, niekto menej si ,,pretrie,, palubnú dosku a plasty, prípadne na pumpe vysaje svojho štvorkolesového tátoša, umyje ho doma, alebo na umyvárke zverí do rúk odborníkom.

Nakoľko sme milovníci a autíčkari tak nie sme zástancovia ,,kefových,, umyvárok, umývaní si auta doma na slnku, prachu, vetre a v iných nevhodných podmienkach na umývanie, ktorým môžeme laku oveľa viac uškodiť, ako pomôcť, sme sa rozhodli pre profesionálne detailingové štúdio ,,ZH car detailing v Bratislave, kde sme sa zamerali na interiér vozidla (hĺbková a detailná komplexná starostlivosť) o čom si povieme niečo viac. Skúsme si vysvetliť, čo slovo detailing vlastne znamená a odkiaľ pochádza.

Slovo ,,detailing,, je odvodené od slova detail – detailne. V kruhoch milovníkov a autíčkarov sa šepká že pochádza  z Veľkej Británie, alebo z Ameriky. Mnohí spájajú s týmto slovom nákup drahej kozmetiky a dôkladnosť, čo nie je celkom tak pravda.

Detailing je totiž činnosť, ktorá súvisí s čistením auta a vykonáva ju zvyčajne certifikovaný detailer, ktorý má za sebou množstvo školení a kurzov od leštenia, aplikácie keramických ochrán, čistenie, postupy a množstvo ďalšieho. S týmto samozrejme súhlasíme, ale nemôže túto činnosť vykonávať aj niekto, kto si raz za čas umyje svoje auto a následne ošetrí od strechy až po prahy. Áno,  môže ale závisí to od toho či sa tejto činnosti venuje profesionálne, alebo sám pre seba na svojom vozidle.

Podstatou si je všímať každý detail, každú hranu, priehyb a to všetko detailne a poctivo umyť tak, aby to vydržalo čo najdlhší čas čisté a ošetrené. Práve na toto sa používajú rôzne prípravky, pomôcky, štetce, až po vatové tyčinky do uší či dokonca aj špáratká.

Pri tomto platí že každý je detailista po svojom. Niekto povrchovo, niekto poriadne a niekto do hĺbky a nebojí sa ani rozoberať interiér a podobne, aby sa dostal skutočne všade.

Veľa firiem dnes ,,zavádza,, že robia detailing. Preto sme sa rozhodli v spolupráci s ZH car detailing priniesť článok o tom, ako sme si dali urobiť hĺbkový detailing interiéru nášho Audi TT.

ZH car detail:

Hneď ako prišlo do našej garáže audi TT vedeli sme že to bude jedna z tých pekných premien
interiéru. Nakoľko sú v Audi použité kvalitné materiály vedeli sme že výsledok bude jedným slovom TOP.

Začali sme ako pri každom zákazníkovi vytiahnutím osobných vecí.

Následne sa auto kompletne povysávalo.  Kolega Peter zatiaľ vyčistil plasty a palubnú dosku použitím kefky, štetca a čističom APC. Druhý kolega Juraj zatiaľ pripravil náradie na vytiahnutie sedadiel. Peter sa medzičasom pustil do čistenia stropu, stĺpikov, pásov a slnečných cloniek.

Po čistení Juraj vybral sedadlá, ktoré začal hĺbkovo tepovať od hlavovej opierky až po detailné čistenie koľajničiek a všetkých častí sedadla.

Peter vytepoval spodný koberec, Juraj sa zatiaľ pustil do čistenia batožinového priestoru. Následne sa všetky plastové časti naimpregnovali matným impregnačným prípravkom a auto sa nechalo cez noc poriadne vysušiť.

Celý tento proces nám ako pri každom vozidle trval cca 8-9 hodín čistej práce.
Ráno sa všetky časti interiéru vozidla poskladali, dali dnu sedadlá, zapojili a záverečne sa auto povysávalo.

Po kompletnej kontrole sa umyli okná a na záver sa pustila ozónová dezinfekcia na 15min.

Auto po otvorení ostalo dokonale čisté, voňavé a dezinfikované bez roztočov, baktérií a usadenej špiny.

samozrejme ďakujeme zákazníkovi za prejavenú dôveru a tešíme sa jar na „refresh“ exteriéru hore spomínaného audi TT.

https://www.zhcare.sk/

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME