piatok, 19 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Ždiarsky dom – Ždiar

Reštaurácia Ždiarsky dom sa nachádza v nádhernom podtatranskom prostredí  a je ideálnou zastávkou pre všetkých okoloidúcich turistov. Nachádza sa v typickej goralskej drevenici, v ktorej boli hospodárske budovy spolu s obytnou časťou pod spoločnou strechou.

Dych vyrážajúca krása tatranskej prírody a možnosť vychutnať si pravé slovenské jedlo v originálnom prostredí Ždiarskeho domu robia z návštevy tejto reštaurácie nezabudnuteľný zážitok.  Milovníci slovenských špecialít si tu môžu vychutnať  nielen originálne špeciality slovenskej kuchyne, ale aj načerpať nové sily a inšpiráciu pri pohľade na majestátne vrcholce našich veľhôr.

Nájdeme tu veľký výber našej „klasiky“, ako napr. bryndzovú polievku(demikát), goralskú kapsu, strapačky, bryndzové halušky , ždiarsky tanier, pirohy, ale aj divinu, pečené rebrá, koleno i tatranského pstruha. Porcie sú výdatné, ceny prijateľné a výber pestrý.

To, čo robí slovenskú kuchyňu originálnou je používanie miestnych surovín a produktov, tradičné postupy prípravy a dodržiavanie stáročiami overených receptúr. Kalórie získané po konzumácii niektorej z miestnych špecialít sa ľahko zbavíte absolvovaním malej, či väčšej túry po nádhernom okolí reštaurácie s vedomím, že keď opäť vyhladnete, budete sa mať kam vrátiť.

V ponuke nechýbajú ani jedlá  medzinárodnej kuchyne, takže vybrať si tu môže aj prieberčivý hosť. Zastaviť sa tu a zrelaxovať je nielen dobrý nápad, ale aj náš tip  pri vašich cestách  za spoznávaním krás Slovenska.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME