piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Šťavy ZDRAVO – 100% ovocné a zeleninové šťavy

Šťavy ZDRAVO sa vyrábajú v Srbsku v dedinke Selenča. Selenča je slovenskou dedinou v regióne Vojvodina.

Selenča je slovenskou dedinou na území Srbska, žije tu dodnes viac ako 91 % Slovákov. Slováci do Selenče prišli už pred rokom 1758. Dominantné sú v nej stále tradičné remeslá a poľnohospodárstvo, ktorým veľmi fandíme a snažíme sa ich podporovať. V roku 2002 tu vznikla fabrika ZDRAVO Organic, s cieľom vyrábať čo najzdravšie potraviny, postupne sme prešli do 100%  prírodného výrobného programu, čím sme sa stali dostupnejší na trhu. Do výroby ZDRAVO produktov sme investovali nemalé finančné prostriedky – do kvalitnejších technológií a prísnej certifikácie výrobkov formou ISO, HACCP, KOSHER atď.. V Selenči vyrábame aj iné zeleninové výrobky, napríklad paprikovú nátierku Ajvar alebo Pečenú papriku rezy a ďalšie obľúbené zaváraniny.

Pretože konzumáciou nezdravých potravín sa ničí bunková imunita, najjednoduchším spôsobom prevencie je prehodnotiť všetko, čo plánujeme konzumovať. Takáto je aj filozofia ZDRAVO štiav. Od našich dlhoročných dodávateľov preto nakupujeme len to najlepšie ovocie a zeleninu, ktorých kvalitu si prísne strážime. Suroviny potom spracovávame doslova podľa „receptov našich starých materí“. Veľká časť spracovania sa robí ručne, do štiav sa nepridávajú žiadne chemické látky a farbivá, aby boli čo najviac zdraviu prospešné.

Naše 100% ovocné a zeleninové šťavy ZDRAVO sa vyrábajú lisovaním z ovocia a zeleniny, čím sa v čo najväčšej miere zachovávajú živiny a vitamíny a ďalšie dôležité látky pre organizmus. Šťavy sú vhodné aj pre vegánov, na ich výrobu totiž nepoužívame žiadne geneticky modifikovane suroviny (GMO free). Konzervácia štiav sa následne dosahuje výlučne šetrnou pasterizáciou. Do štiav nepridávame žiadnu vodu ani cukor (okrem jedinej výnimky – paradajkovej šťavy, ktorá by bola niekedy veľmi kyslá)  a pri viaczložkových šťavách pri procese miešania používame len šťavu z čerstvých jabĺk, nepridávame teda žiadnu vodu navyše. Voda a cukor pochádzajú len z čerstvého ovocia a zeleniny. Pri výrobe nepoužívame žiadne koncentráty, preto naše šťavy ZDRAVO patria do medzinárodného označenia NFC (not from concentrate – bez koncentrátov) a balené sú výlučne v sklenených fľašiach.

ZDRAVO- šťavy Portfólio štiav ZDRAVO je také široké, že si medzi nimi vyberie určite každý, či už dieťa alebo dospelý.

Medzi najobľúbenejšie kombinácie ZDRAVO štiav patria: cvikla a jablko, mrkva a jablko, čistá jablčná šťava, cvikla s čučoriedkou a jablkom  a hruška s jablkom. Detičky inklinujú skôr k sladším chutiam, ako sú šťavy s broskyňou a marhuľou, medzi dospelými práve letí spomínaná cvikla a paradajka, napr. pikantná paradajková šťava je výborná. Malé fľaštičky (0,2l) kupujú väčšinou mamičky pre svoje ratolesti do školy a na cesty, veľké fľaše (0,75l) si zákazníci užívajú v rodinnom kruhu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME