piatok, 19 apríla, 2024
spot_img

Shisha Shop – Vodné fajky 21. storočia a test Shishabucks Cloud Micro

Na základe odporúčania od našich čitateľov sme sa rozhodli pripraviť test vodnej fajky a eshopu Shishasop.sk Vybrali sme si modernú a luxusnú vodnú fajku, ktorá má množstvo výhod.

Čo to vlasne vodná fajka je ?

Vodná fajka funguje na princípe ochladzovania dymu prebublávaného cez studenú vodu, v ktorej sa zachytávajú hrubé nečistoty – ako je napríklad vytečená melasa z tabaku alebo popol z vyhoreného uhlia.

Základom dobre pripravenej vodnej fajky je predovšetkým korunka (kotlík) so správne naplneným tabakom. Tabak je ohrievaný teplom od rozžeravených uhlíkov, ktoré sú vložené do HMS (Heat Management System) alebo sú položené na dierkovanom alobale, ktorý je natiahnutý na korunke.

Dym od tabaku naloženého do korunky, postupuje cez rúrku (stem) smerom nadol, pod hladinu studenej vody napustenej do vázy. Cez vodu potom dym prebubláva na jej hladinu a odtiaľ do tela fajky (do srdca / komôrky / základne), kde sa nachádza vyústenie (konektor) pre hadicu. Hadica je ukončená tzv. náustkom, cez ktorú fajčiar hlbokými vdychmi inhaluje dym do pľúc.

Na zohrievanie tabaku kedysi slúžilo tlejúce uhlie vytiahnuté z ohniska alebo rýchlo-zápalné uhlie (slangová skratka: „RZU“), ktoré sa používalo pri pálení vonných bylín, driev, či kadidla.

V súčasnosti sú veľmi populárne kokosové uhlíky, ktoré sa vyrábajú už aj špeciálne len pre účel použitia s vodnou fajkou. Vyrábajú sa zo škrupín kokosových orechov a neobsahujú také veľké množstvo dechtu a škodlivých látok, ako obsahovali pôvodné uhlíky.

Kokosové uhlie s veľkosťou strany 25 mm vydrží tlieť (horieť) po dobu asi 100 minút. V prípade použitia veľmi objemnej korunky s väčším množstvom tabaku, je vhodné po asi 1 hod. od začatia fajčenia zapáliť a doložiť aspoň 1 – 2 ks čerstvo rozpálených kokosových uhlíkov, aby sa spotreboval celý obsah naloženého tabaku v takejto objemnej korunke.

Objemnejšie korunky s veľkým množstvom tabaku môžu vydržať aj 2-3 hodiny celkovej doby sedenia pri vodnej fajke, avšak kokosové uhlíky majú výdrž len okolo 100 minút. Pri použití malého alebo stredného objemu korunky, jedno posedenie pri vodnej fajke potrvá cca 1 až 1.5 hodiny, než sa všetok tabak spotrebuje.

Tabak pre vodné fajky je možné kúpiť dnes už s rozličnými príchuťami. V Európe sú obľúbené tabaky s ovocnými a sladkými príchuťami ako napríklad: jablko, melón, čučoriedka, mäta, hrozno, coca-cola, atď. V arabských štátoch sú obľúbené predovšetkým silnejšie tabaky, v ktorých sa nachádza viac nikotínu (tabakové listy pri výrobe nie sú tak intenzívne prepierané vo vode) a zvyčajne sa fajčia už bez arómy / príchute – ako napríklad zn. Zaghloul. V Amerike fajčiari obľubujú taktiež silnejšie a ochutené tabaky, ako napríklad zn. Tangiers.

Dizajn vodnej fajky Shishabucks je zo skíc návrhárov a nadšencov z krajiny javorového listu. Všetky kovové diely sú vyrobené z hliníka pomocou CNC obrábania, pieskovania a eloxacií. Hliník je považovaný za prémiový materiál pre vodnú fajku, pretože nekoroduje a je relatívne ľahký. Všetky šrauby sú vyrobené z nerezovej ocele.

Váza fajky je vyrobená z odolného tvrdeného plastu s extrémne širokým otvorom pre jednoduché čistenie. Pri matnej silikónovej hadici oceníte veľmi príjemný pocit na dotyk. Hadici dopĺňa 3 dielna hliníková rukoväť s vnútornou pružinou z nerezovej ocele.

Každá vodná fajka je ručne zostavená a skontrolovaná pomocou viacúrovňovej kontroly kvality.

Vďaka eloxovanému povrchu stačí downstem vyčistiť iba opláchnutím horúcou vodou , vo váze by sa nemal zdržiavať akýkoľvek zápach.

Na čistenie hliníkových častí by nemali byť použité čistiace chemikálie alebo chemické prostriedky pre umývanie riadu – mohli by totiž poškodiť eloxovanú vrstvu.

Tu je jedna z výhod –  do vodnej fajky (vody) si môžeme pridať ovocie, ľad, prípadne ovocie a smotanu.

Fajka má primárne jeden vývod na hadicu. Po odstránení záslepiek umiestnených v spodnej časti tela fajky však môžete napojiť až dve hadice.

Čo sa týka eshopu je moderný a hlavne veľmi prehľadný a dobre navrhnutý. Komunikácia je bezproblémová a hlavne dodanie je rýchle a bezpečné. Má veľmi pekný, moderný, luxusný dizajn doplnený o funkčnosť,  širokú škálu použitia a hlavne vyžaduje len minimálnu údržbu..

 

Rozhodli sme sa majiteľovi položiť zopár otázok:

 

  • Čo Vás motivovalo otvoriť si obchod – eshop s vodnými fajkami ?

 

Odpoveď: Kamarát, dnes už aj kolega sa ma v roku 2015 opýtal či by som sa k nemu pridal a vytvorili by sme jeden z najväčších e-shop s vodnými fajkami na Slovensku. Tak sme sa do toho pustili a dnes sú vidieť výsledky 🙂 Najväčšia motivácia pre mňa bola že vždy som chcel podnikať.

 

  • Všimli sme si že na webe je možnosť zapožičania vodnej fajky, viete nám to vysvetliť ?

 

Odpoveď: Funguje to nasledovne, zákazník si vyberie na stranke vodnú fajku ktorú ponúkame na prenájom potom nás kontaktuje alebo si ju objedná priamo cez e-shop. Zákazník si príde pre Vodnú fajku alebo mu ju privezieme, zloží zálohu 30% za tovar (ktorú po vrátení tovaru vrátime zákazníkovi späť), podpíše zmluvu o tom že si od nás požičial vodnú fajku a následne si ju môže zobrať domov 🙂 Zákazníkom najčastejšie požičiavame vodné fajky na 1 deň alebo na víkend. Samozrejme spolupracujeme aj s rôznými shishabarmi ktorým taktiež požičiavame vodné fajky dlhodobo.

 

  • Sú takzvané rýchlo zápalné uhlíky a potom tie čo máme na test aj my (kokosové). Aký je rozdiel ?

Odpoveď: Rýchlozápalné uhlíky sú uhlíky nízkej kvality, v ktorých je pridaných veľa karcinogénných látok. Ich výdrž je veľmi krátka na rozdiel od prírodných uhlíkov. Taktiež rýchlozápalné uhlíky Vám pokazia chuť tabaku. Kokosové uhlíky majú dlhšiu dobu horenie sú z kvalitnejších materiálov a cenovo dostupnejšie ako rýchlozápalné uhlíky.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME