štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Café de Paris – Košice

Francúzska cukráreň Café de Paris v Košiciach ponúka od svojho založenia v roku 2014 pravé francúzske dezerty pripravené podľa tradičných francúzskych receptúr. Majiteľ Café de Paris,  Jean-Charles Vanbeselaere  sa po pôsobení vo svojom rodnom Francúzsku a vo Veľkej Británii usadil so svojou manželkou na Slovensku a priniesol pre slovenských zákazníkov kus nefalšovanej atmosféry  parížskych Patisserie. Možnosť  spoznať chute iných krajín je dnes v porovnaní s minulosťou oveľa jednoduchšia a je skvelé, že za novými kulinárskymi špecialitami už nemusíme cestovať do krajín ich pôvodu.

Cukrárske remeslo vyžaduje od svojich tvorcov trpezlivosť, vedomosti, poctivú prácu a lásku  k tradícii. Len tak sa môžu suroviny premeniť na dokonalé a neodolateľné makarónky ktorých úžasná chuť v nás doznieva ešte dlho po skonzumovaní.

V Café de Paris vás očarí šarmantné prostredie, úžasná ponuka koláčikov. Makaronky, napoleónky, torty, ovocné  zákusky, créme Brûlée, Quiche, výborná kávička ako aj ponuka francúzskych vín a destilátov. Toto miesto si musí zamilovať každý kto miluje život. Veď o Francúzoch je známe, že si ho vedia spríjemniť a dokonale vychutnať.

V Cafeé de Paris  sa budete cítiť úplne ako v Paríži. Skutočnosť, že vás bude obsluhovať slovenská servírka vám síce pripomenie realitu, ale keď ochutnáte niektorý zo skvelých dezertov, nebude vám to vôbec prekážať.

Na záver ešte jeden postreh. Keď počas našej návštevy v Café de Paris zaznela z vedľajšieho stola objednávka v ľúbozvučnej francúzštine, uvedomili sme si, že toto miesto vyhľadávajú nielen zvedaví domáci, ale aj majiteľovi krajania.Mimochodom, viete čo po francúzsky znamená „ Un gateau de plus s´il vous plait ! ? “

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME