piatok, 29 marca, 2024
spot_img

RebelsShop – Rozťahovanie uší

Tento krát sme si pre vás pripravili článok týkajúci sa rozťahovania  uší. Rozťahovanie uší je sa v poslednom období stalo „módnym“ trendom, aj keď táto tradícia siaha hlboko do minulosti. Túto procedúru praktizovali už starí Májovia (mezoamerickí Indiáni obývajúci v minulosti územie polostrova Yucatán a priľahlé územie až po Tichý oceán).

Takže, ako začať s rozťahovaním uší ?

V podstate je to veľmi jednoduché. V minulosti sa na dosiahnutie tohto skrášľujúceho efektu používali rôzne opracované drevené paličky a kamene. V dnešnej dobe sa predávajú dezinfikované „rozťahováky“ uší  v dvoch variáciách. Slimák a kužeľ . Funguje to tak, že do dierky na náušnicu ( v ideálnom prípade umiestnenú v strede ušného lalôčika ) sa postupne vkladajú „rozťahováky“ a to od najmenšieho až po veľkosť, ktorá vám vyhovuje.

Ucho rozťahujeme postupne a pomaly tak, aby sme si nenatrhli ušný lalôčik vzdy max o 2 mm a potom musíme počkať cca dva týždne, aby sa nám zahojilo. Následne pokračujeme v rozťahovaní vložením väčšieho „rozťahováka“. Pri aplikácii je dôležité otvor v ušnom lalôčiku pravidelne čistiť a dezinfikovať tak, aby sa ucho nezapálilo a aby sme si nespôsobili infekciu.

Po dosiahnutí požadovanej veľkosti otvoru v ušnom lalôčiku a zahojenia ucha je už starostlivosť jednoduchá , stačí už len každý deň ucho čistiť a raz za týždeň si ho vydezinfikovať.

Tipy tunelu :

  1. Tunely priechodné
  2. plugy –nepriechodné

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME