sobota, 20 apríla, 2024
spot_img

Café Délice wine & coffee – Košice

V Košiciach sme navštívili vináreň a kaviareň s názvom Café Délice. Nachádza sa v priestoroch rušného business centra a svojim zákazníkom poskytuje príjemné prostredie, v ktorom si môžu aspoň na chvíľku odpočinúť, načerpať nové sily a vychutnať si „dolce far niente“.  Kvalitná káva značky Galiano ktorá je na mieru namiešaným blendom v pomere 20 % Robusta a 80 % Arabica dokonale uspokojí aj tých najnáročnejších kávičkárov. Kultúra pitia kávy na Slovensku sa za posledné obdobie utešene vzmáha a veľký boom zažíva aj profesia baristov. V Café Délice sa o vašu spokojnosť stará profesionálny tím vyškolených pracovníkov. Či už si dáte Ristretto, Espresso, Cortado, Doppio, Machiatto, alebo Cappuccino – už teraz sa môžete tešiť na výbornú kávu.

Ponuka nápojov zahŕňa aj Hot Chocolate, domáce limonády, ovocné šťavy, rôzne druhy ostatných nealkoholických nápojov a kvalitné čaje. Kto má chuť na sladké môže si dopriať zákusky podľa dennej ponuky. Pre zákazníkov, ktorí sa potrebujú „potúžiť“ je k dispozícii výber zo značkových ovocných destilátov, nechýba výber v kategórii Brandy&Cognac, škótskej Whisky (blended, aj single malt), írska Whiskey a spoza oceána americké whisky Bourbon&Tennessy rôznych značiek, gin, karibské rumy i obľúbené likéry. Milovníci cigár si tu tiež prídu na svoje v priestoroch oddelených od nefajčiarskej časti. Kto uprednostňuje pohár kvalitného vína môže si vybrať z vínnej karty, v ktorej sa nachádzajú vína zo známych vinárskych oblastí, prípadne si dá poradiť od skúseného someliéra.

Počas letného obdobia si hostia môžu posedieť na terase s pekným výhľadom a napríklad vychutnať si úplne nové raňajkové menu plné smoothies a poctivo pripravených raňajok bez polotovarov. Milovníci kvalitného vínka si pri svojom večernom posedení  môžu pochutnať na mäsových špecialitách z mangalice a podávajú sa tu aj vynikajúce syry zo slovenských fariem.  Kto navštívi túto sympatickú prevádzku, nemôže si vyčítať, že sa nedrží zásady „Carpe Diem“. Do videnia v Café Délice v Košiciach.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME