štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Da Cono – Bratislava

Ristorante Italiano Da Cono, tak znie plný názov v súčasnosti už troch prevádzok talianskej reštaurácie v Bratislave. Da Cono je súčasťou asociácie talianskych reštauratérov na Slovensku, čo zaručuje pravosť ponúkaných produktov a ich originálny pôvod. Jej pohostinnú náruč si môžete užiť Za Tehelňou, v Light Parku a v najnovšom prírastku – v Zuckermandli na nábreží Dunaja.

Obľúbená talianska kuchyňa sa pre svoju pestrosť a zároveň jednoduchosť  spojenú s čerstvosťou ingrediencií stala na celom svete jednou z najobľúbenejších. Je zdravá, chutná a vždy prekvapí nielen svojim vzhľadom, ale aj harmonickým vyvážením chutí a vôní. Pre gurmánova znalcov talianskej kuchyne je dobrou správou, že aj u nás nájdeme jej dôstojných repretzentantov.

V reštaurácii Da Cono si môžete vychutnať v štýlovom a príljemne zariadenom prostredí nielen taliansku klasiku – pizzu a cestoviny, ale aj pokrmy, ktoré sú menej známe, o to viac však zvádzajú k ochutnaniu. Ak sa rozhodnete pre typicky talianske predjedlo, može to byť napríklad prosciutto crudo con melone,bruschetta, carpaccio di vitello, caprese, alebo bresaola. Talianske polievky sú taktiež veľmi chutné a zdravé.Čo tak dať si Zuppa di pomodoro, alebo Minestrone ?

Bohatý výber cestovín je ukážkou pestrosti a vynaliezavosti ich tvorcov. Spaghetti, spaghettini,  penne, linguine, tortelini, ravioli, pappardelle, fettucine  a veľa ďalších druhov vždy znova a znova prekvapia rôznorodosťou svojich tvarov. Risotto, polenta, gnocchi sú taktiež typicky talianske pokrmy, ktorých tradícia siaha hlboko do minulosti. Ak k tomu pridáme úžasný výber syrov, rôzne druhy zeleniny a ovocia, bohatú ponuku rýb a morských plodov pripravených podľa tradičných receptúr zistíme, že na dôkladnejšie spoznanie skvelej talianskej kuchyne by nám veru nestačilo ani zopár návštev.

A to sme ešte nevymenovali úžasné steaky, ktoré spolu s niektorým zo skvelých talianskych vín tvoria dokonalú harmóniu. Aj pre skúsených jedákov je napríklad skomzumovanie obrovskej porcie bisteca florentina  poriadnou výzvou.

Sladké dezerty na záver upokoja rozbúrenú hladinu zmyslov a aj si ich vychutnáte spolu s pravým talianskym espressom, môžete si byť istí, že návštevu v jednej z prevádzok Ristorante Italiano Da Cono v Bratislave si budete ešte dlho pamätať.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME