štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Hotel Hradná Brána – Bratislava Devín

Na našich cestách po zaujímavých gastronomických prevádzkach sme tentoraz navštívili reštauráciu v hoteli Hradná Brána, ktorá sa nachádza v obci Devín priamo pod cestou vedúcou k zrúcaninám devínskeho hradu. Kvalitná gastronómia, atraktívna lokalita a špičkové služby a wellness nielen pre ubytovaných hostí, robia z tohto rodinného hotela miesto, ktoré sa oplatí navštíviť. Vo vínnej pivnici na vás čakajú vynikajúce vína z produkcie slovenských vinárov. Manažment prevádzky nám prezradil aj svoje najbližšie plány, súčasťou ktorých je rekonštrukcia v slovanskom štýle, ako odkaz na slávnu minulosť tejto lokality, ktorá mala pre Slovanov veľký strategický význam a má za sebou pohnutú históriu.
Z histórie je známe, že sa tu v časoch národnostného útlaku a rozhodovaní o budúcnosti nášho národa schádzali národovci, ktorí tu čerpali silu a energiu pre svoj spravodlivý boj. Pripomenutím slávnej minulosti budú aj bronzové sochy slovanských kniežat a významných osobností Veľkomoravskej ríše, ktoré budú inštalované v areáli.
V duchu slovanských tradícii, ku ktorým nepochybne patrí aj gastronómia bude zostavený jedálny lístok reštaurácie Hradná brána. Hostia tak budú mať príležitosť bližšie sa zoznámiť so stravovacími návykmi našich predkov, čo je koncepcia nielen originálna, ale aj v našich zemepisných šírkach ojedinelá.
Luxusné priestory tejto prevádzky sú vhodné na usporiadanie veľkolepých hostín, exkluzívnych svadieb a rôznych prestížnych spoločenských podujatí.
V Hradnej bráne sa tak na jednom mieste stretáva minulosť, prítomnosť a budúcnosť , spolu s možnosťou (po nenáročnom výstupe na hradný vrch )pokochať sa nádherným výhľadom z hradu Devín.
Pre všetkých, ktorí sa zaujímajú nielen o našu históriu, ale radi si doprajú gurmánsky zážitok v exkluzívnom prostredí je návšteva reštaurácie Hradná brána skvelou voľbou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME