piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia THeMA – Bratislava

Reštaurácia THeMA na Šafárikovom námestí v Bratislave je typickým predstaviteľom novej vlny gastro prevádzok, ktoré sa zameriavajú na klientelu vyžadujúcu nekompromisnú kvalitu za priateľskú cenu. Jej priestranný interiér je navrhnutý príjemne, účelne a nechýba jej ani nostalgia starých časov, v ktorých čas plynul oveľa pomalšie. Výhľad na dianie na ulici cez veľké okná, presvetlený interiér so štýlovými drevenými stoličkami, drevená podlaha, pohodlné „sofa“, dlhý barový pult, vkusné svietidlá spolu s zvnútra neomietnutým tehlovým murivom s vysokým stropom – to všetko do seba perfektne zapadá a spája do harmonického celku ilúziu domáceho i kaviarenského prostredia, industriálny, no zároveň aj moderný vzhľad.
Kapacita viac ako 80 miest na sedenie v tejto štýlovej reštaurácii je dostatočná aj na usporiadanie rodinných osláv, firemných večierkov, či iných spoločenských akcií. Thema ponúka denné menu a výber z Á la carte.
V jedálnom lístku reštaurácie Thema nájdeme jedlá domácej i medzinárodnej kuchyne. Samozrejmosťou je dôraz na používanie čerstvých ingrediencií , moderné postupy pri príprave jedál (sous-vide).
Na svoje si tu môže prísť nielen náročný zahraničný hosť, ale aj domáci „kunšaft“ ktorý si najradšej pochutná na poctivej domácej kuchyni, prípadne pamätníci z čias, keď sa v Bratislave hovorilo viac po nemecky, židovsky a maďarsky, ako po slovensky. Nechýbajú ani steaky, špeciality talianskej kuchyne, ľahké mediteránske jedlá ale i rezance Udon.
Kto si nevie odpustiť babičkinu kuchyňu, určite neohrdne poriadnou porciou domácich parených buchiet s posýpkou podľa vlastného výberu.
Je potešiteľné, že v Bratislave sa neustále skvalitňuje ponuka gastronomických prevádzok, ktoré kvalitou svojich služieb nemalou mierou prispievajú k tomu, aby sa sem návštevníci našej k metropoly radi vracali.
Naša návšteva v reštaurácii Thema nás utvrdila v presvedčení, že tento pozitívny trend je prínosom nielen pre ľudí pracujúcich v gastronómii, ale aj pre dobrú povesť „krásavice na Dunaji“ ako mesta, ktoré sa oplatí navštíviť.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME