štvrtok, 28 marca, 2024
spot_img

Caffe&Shop&Food Zelený Štvorec – Demänová

Koncept Zelený Štvorec vznikol na základe skúseností a potrieb vyplývajúcich z viacročného pôsobenia v gastronómii. Základnú myšlienku určil jeho tvorca, Richard Tomáš, ktorý vo všetkých prevádzkach preferuje prvky domácej kuchyne, tradičných postupov a receptúr.

Zákazníci určovali smer a my sme sa ho snažili sledovať spoločne s dodávateľmi, ktorí ponúkali štandardné, korporátne druhy káv. Chceli sme poskytnúť kávu a servis, ktorý by čo najviac uspokojoval potreby našich zákazníkov. Výsledkom je vytvorenie vlastného, jedinečného konceptu.

Výberovú kávu z Brazílie pre nás pražia v Bratislave. Máme tak istotu v kvalite i servise. Ponúkame rýchlu, kvalitnú, chutnú a svojou charakteristikou prístupnú kávu, ktorá je čerstvá a pripravená tradičnou talianskou.

Zelený Štvorec však zahŕňa okrem kaviarne aj obchodík a bistro.

CAFFE

Sekcia Caffe ponúka kaviarenské služby. S vlastnou kávou zákazníkom pripravíme kvalitné espresso, cappuccino či latte, ale samozrejme aj dobrý čaj a horúcu čokoládu. Všetko z výberových surovín.

BISTRO

Bistro ponúka základné občerstvenie počas celého dňa od raňajok až po ľahký olovrant či večeru. Každý deň ponúkame iné, klasické a vždy čerstvé teplé raňajky podľa jednoduchých receptúr, opäť z poctivých farmárskych surovín. Samozrejmosťou je domáce lečo s klobáskou a čerstvým chlebíkom, praženica či omeleta z vajec od sliepok z voľného výbehu, zapekaný bryndzový chlieb, chlieb vo vajci so zrejúcim syrom či knedľa vo vajci.

Na obed pripravujeme každý deň inú zdravú polievku zo zeleniny. Niektoré sú dokonca raw. Ich chuť ocenia nielen milovníci rastlinnej stravy. V ponuke je napríklad hrášková, brokolicová s kešu, mrkvová, tekvicová či šampiňónová s bryndzou. Určite stoja za pravidelnú návštevu Caffe Zelený Štvorec.

Počas celého dňa si môžete spolu s pohárom prosecca vychutnať studený mäsový či syrový tanier.

SHOP

V sekcii obchodu si môžete zakúpiť suroviny, z ktorých vám pripravujeme naše jedlá, ako aj syry, mäsové výrobky, paštéty, domáce omáčky, oleje, nápoje, med, sirupy i našu kávu Zelený Štvorec. Všetko je od poctivých výrobcov a v tej najvyššej kvalite.

Ak vám napríklad chutilo niektoré jedlo v našej prevádzke Koliba Tri Studničky u Tomášovcov, môžete si na vybrané receptúry kúpiť suroviny práve v tomto obchodíku. Pribalíme vám aj originálny recept od Richarda Tomáša, ktorý za všetkými prevádzkami stojí. V našej pilotnej prevádzke na Liptove si môžete zakúpiť i remeselné suveníry, ktorými potešíte seba i vašich najbližších.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME