piatok, 29 marca, 2024
spot_img

Hotel Solisko – Štrbské Pleso (pri jazere)

Rodinný hotel Solisko na brehu Štrbského Plesa vo Vysokých Tatrách patrí už tradične medzi najobľúbenejšie destinácie pri výbere miesta trávenia dovolenky v toto regióne. Na mieste, kde sa dnes hotel Solisko nachádza pôvodne stála Villa Augusta, ktorá bola  vybudovaná koncom 19. storočia a slúžila cisárskemu dvoru ako letné sídlo. V súčasnosti si môžu návštevníci tohto rekreačného zariadenia vychutnať  „dolce far niente“  v štýle, ktorý bol v minulosti výsadou len pre zopár vyvolených.

Blízkosť velikánov Vysokých Tatier, čistý tatranský vzduch a upokojujúci výhľad na štrbské pleso spolu s bohatými možnosťami športových aktivít počas celého roka sú pre hostí hotela dostatočným dôvodom na to, aby si v nasledujúcej sezóne svoju návštevu zopakovali. Súčasťou hotela je aj vlastný wellness.

V hotelovej reštaurácii Al Lago sa o spokojnosť svojich zákazníkov vzorne stará tím pracovníkov pod vedením skúseného šéfkuchára Martina Kuhrajca. Táto reštaurácia bola ocenená v projekte TREND TOP reštaurácie a hotely na Slovensku, ktorú každoročne získava reštaurácia v ktorej šéfkuchár je zároveň aj jej vlastníkom. V Á la Carte nájdeme jedlá mediteránskej kuchyne a špeciality slovenskej kuchyne.

Samozrejmosťou je používanie čerstvých surovín, ktoré dodajú pripraveným pokrmom správnu a pôvodnú chuť. Pri príprave jedál sa na zahusťovanie nepoužíva múka, ani žiadne umelé dochucovadlá. Domáce halušky sa tu vyrábajú ručne.Pizza sa robí z originálnej talianskej múky Caputo. Môžete si tu objednať  aj bezlepkové cestoviny a pizzu pre celiatikov. Steaky sú z argentínskej odležanej sviečkovice.

Hotel Solisko disponuje 28 izbami na dvoch podlažiach, pričom až 17 z nich má výhľad na Štrbské Pleso. Každý, kto navštívi tento príjemný hotel s perfektnými službami, sa zaradí medzi početnú komunitu spokojných zákazníkov a odnesie si domov nezabudnuteľné zážitky z pobytu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME