piatok, 29 marca, 2024
spot_img

Čo je vlastne Xbox ? Teraz za zlomkovú cenu …

Nami oslovená spoločnosť Gamershouse.cz sa už dlhé roky zaoberá predajom rôznych hier na všetky herné platformy máv ponuke niečo skutočne zaujívamé. Okrem možnosti zakúpenia hier ,,z druhej ruky,, ponúkajú aj repasované herné konzole Xbox a Playstation za skutočne výborné ceny a to so zárukou. Rozhodli sme sa teda o menší test a jeden Xbox práve testujeme, naše dojmy pri rozbalovaní a pripojovaní sú také že nevidíme rozdiel medzi novým a tímto repasovaným, po isštalciach hier všetko funguje ako má a začíname hrať 🙂 Pozrime sa spolu na to, čo vlastne te Xbox je.  Spoločnosť Microsoft v roku 2013 vletela na trh s novým radom konzol Xbox ONE, ktorý priniesol nekompromisný výkon a najpokročilejšie technológie. Hovoríte si, že rok 2013 je tak trochu technologický pravek? Tak to by ste možno chceli počuť niečo o nových verziách Xbox ONE S a Xbox ONE X. Zistite, čo je nové, čo od oboch konzol očakávať, ako je to s kompatibilitou hier na Xbox 360 a na čo sa môžete tešiť.

Xbox ONE – špička herného ľadovca

Xbox One herná konzole

Každý dobrý konzolový hráč očakáva od svojho stroja to najlepšie. Aj na to mysleli inžinieri v Microsofte pri vývoji hernej konzoly Xbox ONE. Výkon, najnovšie technológie, dôraz na používateľský komfort a všestrannosť – to všetko môžete od nového Xboxu čakať. Zahrajte si tie najnovšie herné lahôdky v najlepšej kvalite a úplne plynule.

Chýbajú mi staršie hry, musím prejsť späť na Xbox 360?

Xbox One spätná kompatibilita s Xbox 360

Nemusíte sa obávať, že by ste si zo zásuvky nemohli vytiahnuť hru pre staršie generácie konzol Xbox. Vďaka spätnej kompatibilite si na novom Xboxe zahráte stovky klasických titulov ušitých pre Xbox 360, a dokonca aj rad hier určených pre úplne prvý Xbox. Staršie hry navyše ťažia z vyššieho výkonu novšej verzie Xboxu, a aj preto sa skvele hrajú.

Xbox ONE S vs Xbox ONE X

Xbox One X a Xbox One S

Akoby toho nebolo málo, Xbox ONE ponúka hneď dve verzie. Našľapaný Xbox ONE S a našľapanejší Xbox ONE X. Lepšia grafika, o 40 % vyšší výkon a streamovanie videa v 4K pri 60 snímkach za sekundu? To nedá spať ani občasným hráčom.

Xbox One S

Xbox ONE S – dokonalý herný stroj

Oproti prvej verzii Xbox ONE sa S séria dokázala vtesnať do 60 % veľkosti svojej pôvodnej verzie, čo jej vôbec neubralo na výkone, ale naopak. S 8 GB RAM a kvalitným osemjadrovým AMD procesorom sa môžete spoľahnúť na plynulý chod akejkoľvek Xbox hry v 4K rozlíšení. ONE S však nie je iba konzola, v 4K dokáže prehrávať aj videá z Blu-ray diskov, alebo streamovať obsah z Amazon Video a celosvetovo obľúbenej platformy Netflix.

 

Xbox ONE X – mladší braček na steroidoch

Jeden jediný rok po eskovej verzii Xboxu dokázali vývojári Microsoftu vytvoriť ešte výkonnejšie zariadenie. Rovnako veľká škatuľa, o 40 % väčší výkon. Osemjadrový procesor s ešte vyššou frekvenciou pre plynulejšiu hru, 12 GB grafická pamäť GDDR5 pre väčšie a rýchlejšie sa načítajúci herný svet, plynulejšia a detailnejšia grafika s priepustnosťou pamäte dosahujúcou 326 GB/s pre ešte lepší zážitok z hry. To všetko v kombinácii so 4K rozlíšením a veľkým dynamickým rozsahom.

Xbox One X
Xbox Live Gold

Spojte sa s miliónmi hráčov po celom svete cez Xbox Live

Xbox Live je služba, ktorá vás spojí so svetom. Nepovinný, ale rozhodne zaujímavý prídavok k vašej novej hernej konzole. Aktuálne novinky zo sveta sledovaných hier, odomykanie herných úspechov a spoločne so Zlatým členstvom aj sprístupnenie multiplayerovej časti hier, zľavy až 75 % alebo prísun 48 hier za rok v približnej hodnote 560 eur. Službu Live si môžete zakúpiť v štýle darčekovej karty a Zlaté členstvo GOLD v podobe predplatného.

Xbox Play Anywhere – hrajte na Xboxe aj Windows zároveň

Hry s podporou Xbox Play Anywhere môžete hrať ako na svojom zariadení Xbox ONE, tak na počítači s operačným systémom Windows 10. Nemusíte teda kupovať dve kópie hry a zároveň sa ani nemusíte báť o svoje herné dáta. Na jednom zariadení môžete pokračovať tam, kde ste skončili na inom zariadení. Na Xboxe ONE sa hry objavia v ponuke Moje hry a aplikácie > Pripravené na inštaláciu. Na počítači s Windows 10 sa objavia v sekcii Moje hry.

Xbox Play Anywhere
Xbox Game Pass

Xbox Game Pass – 100 hier na jednom mieste za babku

Xbox Live zastrešuje úplne novú službu Xbox Game Pass, ktorá za minimálny mesačný poplatok prináša viac ako 100 hier na Xbox ONE a Xbox 360. Okrem hrania menej známych hier sa môžete tešiť aj na špičkové tituly ako Sea of Thieves alebo Forza Horizon 4. Nové predplatné Xbox Game Pass Ultimate navyše k výhodám Game Pass pridáva i možnosti predplatného Xbox Live Gold.

 

Program EA Access – EA hry kedykoľvek, kdekoľvek a výhodnejšie

Vďaka programu EA Access získate desiatky hier od spoločnosti EA len za 3,99 € mesačne, a keď si program predplatíte na rok dopredu, zaplatíte len 24,99 €. Hry z dielne slávneho štúdia ako FIFA, Battlefield a ďalšie si môžete zahrať tak často, ako len budete chcieť. Navyše si budete môcť vyskúšať nové hry aj niekoľko dní pred ich vydaním a pri nákupe akéhokoľvek digitálneho obsahu získate až 10 % zľavu. Čo viac si želať?

Xbox EA Access

 

 

Najväčšie herné lahôdky pre Xbox ONE

Xbox One hry

Medzi hrami pre Xbox ONE nájdete najznámejšie klasické hry a najnovšie kúsky, ktoré k vám domov vďaka možnosti okamžitého stiahnutia hry pricestujú rýchlosťou svetla. Želáte si akciu, premyslený multiplayer, alebo pokojnejšiu adventúrku? Nie je problém. Vďaka Xbox ONE s 1 TB vnútornou pamäťou budete mať dostatok priestoru na všetky obľúbené Xbox hry.

  • Forza Motorsport 7 je úspešná pretekárska hra prinášajúca napätie, adrenalín a predovšetkým veľa zábavy.
  • Forza Horizon 4 prináša neobyčajný svet automobilových pretekov. Tešte sa na stovky kilometrov asfaltu, blata, či štrku, licencované vozy a prvotriednu grafiku.
  • Grand Theft Auto V je obľúbená hra pre Xbox ONE aj Xbox 360 s originálnym príbehom a otvoreným svetom, ktorým sa preslávili všetky diely GTA.
  • Gears 5 stavia na kvalitný príbeh, prepracované úrovne a nekompromisnú akciu plnú prestreliek a výbuchov.

Perfektné príslušenstvo pre Xbox ONE

Xbox One príslušenstvo

Žiadnej správnej konzole nesmie chýbať poriadne príslušenstvo a ani Xbox ONE nie je výnimkou. Objednajte si unás ako originálne doplnky, tak aj tie neoriginálne, od bezdrôtových ovládačov cez volanty až po Kinect a kabeláž:

  • Originálne príslušenstvo umocní herný zážitok. Želáte si pohybový senzor Kinect či vyladený bezdrôtový ovládač?
  • Ovládače od bezdrôtových cez rôzne farebné až po špeciálne edície a dizajnové kúsky.
  • Volanty sú pre pretekárske tituly nutnosťou. U nás si vyberie ako sviatočný vodič, tak i pretekár telom a dušou.
  • Slúchadlá sú pre najlepší zážitok z hry úplný základ.
  • Káble a redukcie presne podľa vašej potreby, či už ide o držiak na kameru, USB hub, alebo dokovaciu stanicu.

X box alebo Xbox – čo je správne?

Ak narazíte na internete na označenie X box ONE či X box 360, nemusíte si robiť starosti a hľadať rozdiely oproti označeniu bez medzery. Či už ste fanúšikmi klasickej konzoly 360 či súčasných modelov ONE, jediné správne pomenovanie konzol Microsoft je Xbox.

V čom sa líšia Xbox ONE a PlayStation 4 ?

Xbox ONE a PlayStation 4 patria medzi tie najlepšie herné konzoly. Na prvý pohľad sa líšia konštrukciou konzoly aj ovládača, používateľským prostredím či predplatným. Obe konzoly ponúkajú exkluzívne hry a množstvo ďalších výhod, ktorými si získavajú hráčov po celom svete.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME