štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Pán Ryba – Košice

Medzi reštauráciami v Košiciach stojí podnik Pán Ryba ako skutočný unikát. Už zo samotného názvu vyčítate, že hlavným ťažiskom tejto reštaurácie budú ryby. Som si totiž istý, že nie som jediný, ktorý by musel dlho premýšľať nad tým, či vôbec pozná ešte inú reštauráciu, ktorá sa zameriava len na pokrmy z rýb. Mne osobne žiadna iná ani nenapadá a je mi to aj trochu ľúto, pretože ryby zbožňujem. Ale čo robiť, keď Slovákom rybacina proste nevonia? Ešte šťastie, že sa nájdu odvážlivci ako Pán Ryba, ktorí nerobia kompromisy a idú s kožou na trh aj s tým, že u nich sa podávajú výlučne ryby a basta!

Kto z vás už navštívil Britské ostrovy a pozná pre tieto ostrovy veľmi typické „rybárske“ reštaurácie, tak u Pána Rybu zažije malé déjàvu. Interiér sa nesie presne v tomto britsko-írskom minimalistickom štýle s farbami, ktoré pripomínajú drevo a more.

No a čo sa podáva u pána rybu? RYBY! Použil by som aj viac výkričníkov, ale nechcem byť patetický. Skrátka, vy všetci, čo ryby milujete, musíte Pána Rybu určite navštíviť! Ak chcete, môžete sledovať jeho facebook stránku, kde uvádza aktuálnu špeciálnu ponuku, no podľa mňa nestrácajte čas a rovno zájdite do reštaurácie. Či ľúbite sladkovodné ryby, morské ryby alebo plody mora, určite tu nájdete niečo pre seba. V ponuke mal už všetko! Od chobotníc a kreviet, cez chrumkavé kalamáre a pstruhy až po také jedinečnosti ako hamburger z lososa, celé homáre alebo halušky s oškvarkami z kapra!

Žiaľ, nedopátral som sa k stálemu menu, ani k tomu, kto mu tieto skvosty dodáva, ale na základe recenzií a odkazov viem určite, že pracuje s čerstvými a prvotriednymi surovinami. Nikto sa totiž nesťažoval na zápach rybaciny a každý vychvaľoval krásne vône, ktoré k nim doliehali priamo z kuchyne. A kto chce, môže si u neho aj ryby nakúpiť, a potom si ich doma pripraviť. Vy všetci, ktorí sa neviete rýb dojesť, vám sa bude od Pána Rybu len ťažko odchádzať.

A kto je v Košiciach a chce stihnúť toho ešte viac, nech sa pozrie na ubytovanie v novo-zrekonštruovanom trojhviezdičkovom hoteli priamo v centre s názvom Hotel Crystal.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME