sobota, 20 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Pivnica u zlatej Husi

V Slovenskom Grobe sme navštívili reštauráciu Pivnica u zlatej husi, ktorá sa nachádza hneď na začiatku obce, ak prichádzate od Vajnor, alebo od Pezinka. V tejto rodinnej reštaurácii si už štvrtá generácia odovzdáva tajný rodinný recept, ktorý zaručuje, že hus bude správne upečená a jej pečienka sa bude priam rozplývať na jazyku. Spojenie toho najlepšieho z tradície a moderných gastronomických postupov prinieslo tejto reštaurácii veľa významných gastronomických ocenení a priazeň domácich i zahraničných hostí, ktorí sa sem opakovane vracajú, aby si dopriali kráľovskú hostinu v kúzelnom, štýlovom prostredí s perfektnou obsluhou.

Tradičná hostina v Pivnici u zlatej husi zvyčajne začína silným vývarom z husacích drobov a delikátnou špecialitou – vykŕmenou husacou pečeňou, ktorú  tu pripravujú buď na tradičný spôsob, alebo grilovanú na karamelizovanom jablku s brusnicovou omáčkou a hriankou. Potom príde na rad dozlata upečená, úžasne voňajúca a chrumkavá grobská kráľovská husacina s domácimi lokšami a dusenou červenou kapustou.

K takýmto husacím hodom neodmysliteľne patrí víno, ktoré tu doslova „tečie prúdom“. Ponuka je taká bohatá (200 druhov domácich i zahraničných vín, medzi ktorými sa nachádzajú aj vzácne archívne „kúsky“) že najlepšie urobíte, ak si dáte poradiť s jeho výberom od skúseného someliéra.

V Pivnici u zlatej husi okrem tradičných husacích dobrôt môžete ochutnať aj ďalšie úžasné špeciality.

Majú tu napríklad skvelé hovädzie steaky z mäsa ušľachtilých plemien (Kobe, Wagyu)a steak „Zlatej husi“ s foie gras a batatovým pyré.  Táto špecialita má zlato nielen v názve, ale je aj skutočne zlatá, pretože povrch tohto steaku  je potiahnutý vrstvou jedlého 24- karátového zlata. Medzi dezertmi nájdeme aj tradičné špeciality slovenskej kuchyne – domácu ťahanú štrúdľu, lokše s lekvárom a makom, ktoré sú pre každého stolovníka aj napriek pocitu sýtosti neodolateľným pokušením.

Potom zvyčajne nasleduje kávička a niektorí znalci odporúčajú tieto lukulské hody zakončiť „kapúrkovou“ domácou slivovicou. Ak ste ešte nenavštívili reštauráciu Pivnica u zlatej husi v Slovenskom Grobe, mali by ste tak čo najskôr urobiť.

Čaká tu na vás gurmánske dobrodružstvo.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME