Naše kroky tentoraz smerovali priamo do srdca Starého Smokovca. Vybrali sme si štýlovú reštauráciu, ktorá ponúka nie tak tradičné jedlá, ale naopak veľmi zaujímavé. Pri ponuke iných okolitých práve tradičných je Libertin Brasserie veľmi príjemným sprestrením. Túto lokalitu máme v rámci Slovenska veľmi obľúbenú. Či cez hlavnú zimnú sezónu, ale aj letnú. V Libertin Brasserie sú tu obľúbené práve spaghetti aglio e olio. Samozrejme nám to nedalo a museli sme ich hneď aj vyskúšať. Jedná sa o tradičný pokrm, ktorý je pôvodom z Neapole. Cesnak, olivový olej s malým pridaním sušeného, alebo čerstvého chilli. V tomto prípade podávané s krevetami na vrchu. Chuťový, jako aj vizuálny a pocitový zážitok si musí každý vyskúšať sám. Za nás sme odchádzali veľmi pokojný. Pre tých čo sa rozhodnú navštíviť, alebo práve pre tých čo už poznajú túto reštauráciu. Vedeli sme že ich názov znamená v slove Libertin sloboda slova, myslenia, mravov a obchodu. Čo môžeme shrnúť do jedného slova sloboda. Brasserie potom s belgického pôvodu zase hostinec. Ktorý je menej formálny ako reštaurácia, ale oproti bistru alebo kaviarni v nej nájdete chutne pripravené teplé a studené jedlá, syry, lokálne špeciality samozrejme s dobrým vínom alebo pivom k tomu. Víno je práve ďaľšia vec, ktorá sa tu nájde v širokej a veľmi dobre zostavenou vínnou kartou. Pán spolumajiteľ, ktorého môžete stretnúť na prevádzke o ktorú sa príkladne stará si prešiel v zahraničí rôznymi kurzami medzi ktorými boli práve aj somelierske. Prajeme teda dobrú chuť!
Libertin Brasserie v Starom Smokovci
945
Predchádzajúci článok
Ďalší článok