sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Chateau Papillon Resort & Spa

Reštauráciu Papilio nájdete v, na prvý pohľad nenápadnej dedine, menom Vysoký Újezd. Lenže gro tejto úžasnej reštaurácie je, že všetko čo je na povrchu a tvorí fasádu je až druhoradé, tu ide predovšetkým o skutočne nezabudnuteľné kulinárske zážitky!

Necelú polhodinu jazdy z Prahy sa však určite oplatí merať. Reštaurácia je súčasťou komplexu Chateau Papillon Resort & Spa a jej exteriér a aj interiér sa nesú v chladnejších farbách. Sú však prívetivé, dominujú tu odtiene sivej, občas sa nájde nejaká jednoduchá dekorácia alebo sýtejšia farba. Dominantou je modrý pult a veľký modrý motýľ na zadnej stene, podľa ktorého je reštaurácia aj pomenovaná. Tu však nejde o skúposť. Prostredie je vymyslené tak, aby skutočné hviezdy, jedlá a nápoje, ktoré táto reštaurácia podáva, vždy vynikli a mali prvenstvo pred všetkým ostatným.

Samotný projekt na svojich ramenách nesie šéfkuchár Jan Knedla, ktorému bol už od malička vštepovaný rešpekt voči surovinám a príprave jedál. Ostrieľal sa v nejednej preslávenej reštaurácii s michelinskou hviezdou pod taktovkou viacerých svetoznámych šéfkuchárov.

Svoje skúsenosti a nikdy nekončiacu vášeň zúročuje v reštaurácii Papilio v podobe niekoľko chodových fine-dining menu, na ktoré vôbec nie je ľahké získať rezerváciu! Bez tej sa totiž do reštaurácie nedostanete. Či chcete zájsť na obedňajšie alebo večerné menu, určite zavolajte dostatočne vopred. Ideálne sa pokúste získať miesto pri stole šéfkuchára, aby ste na vlastné oči mohli sledovať, ako tieto skvosty vznikajú. Každý jeden pokrm je hodný titulu „grandecuisine“! Veď je pripravovaný len z tých najčerstvejších, sezónnych a  luxusných surovín. Pripravte sa na kaviár, hľuzovky a tie najdrahšie koreniny z každého kúta sveta!

Ak si želáte, sommeliér reštaurácie vám s radosťou a ochotne odporučí tie najlepšie vína ku každému chodu. Vína sú uchovávané v krásnej a priehľadnej vínnej „veži“ priamo uprostred reštaurácie.

Kto chce zažiť skutočne luxusné stolovanie a pokrmy tak jedinečné, ako sú krásne, a ktoré do bodky rešpektujú tradície aj moderné kulinárske postupy, ten si musí v každom prípade rezervovať stôl v reštaurácii Papilio!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME