Sušené mäso bolo pre ľudstvo od čias, keď sa zberači zmenili na lovcov dôležitým zdrojom výživy a jeho zásoby umožnili celým generáciám prežiť aj v tých najťažších podmienkach. Výrobky firmy Maso Here ponúkajú už od roku 2011 sortiment sušeného mäsa Biltong sušeného na africký spôsob. Týmto spôsobom sa spracúva ručne krájané hovädzie, morčacie a jelenie mäso.
Suší sa teplým vzduchom a je ochutené len troškou soli, korením a octom, vďaka ktorému získa mäso väčšiu krehkosť .Výrobca udáva, že pre človeka so sedavým zamestnaním pokryje jedno 40 g balenie sušeného mäsa dennú dávku energetického príjmu.
Na výrobu 40 g sušeného mäsa sa pritom použije až 140 g surového mäsa. Sušené mäso výrobcu Maso Here sa vyrába s rôznymi príchuťami, napr, horčica, cesnak, chilli, prípadne neochutený originál a neobsahuje žiadne éčka a jej ponuka sortimentu sušeného mäsa je najväčšia na Slovensku. Balenia sú po 30,40 a 50 g.
V ponuke Maso Here je aj sušené mäso jerky, droewors a pomôcky na vlastné sušenie. Prekvapilo nás, že na prvý pohľad nie príliš lákavo vyzerajúce kúsky sušeného mäsa sa po rozžuvaní zmenia na chutné sústa s vyváženou a komplexnou chuťou.
Už po niekoľkých kúskoch sme prestali cítiť hlad. Konzumácia sušeného mäsa je vhodnou alternatívou aj pre tých, ktorým sa doteraz nepodarilo zhodiť prebytočné „kilečká“.