Možnosť ochutnať špeciality slovenskej kuchyne v autentickom prostredí rázovitej drevenej koliby je vždy udalosťou, na ktorú sa tešia všetci milovníci dobrého jedla. Stáročiami osvedčené recepty našich babičiek sú vždy neodolateľným lákadlom nielen pre domácich konzumentov, ale aj pre zvedavých zahraničných turistov, ktorí touto cestou spoznajú naše chute a vône.
Napokon, každý národ sa rád pochváli svojou originálnou kuchyňou. Našim kolibám preto patrí nezastupiteľné miesto pri prezentácii slovenskej gastronómie a folklóru. Jednou z nich je aj koliba v Ožďanoch, ktorá sa nachádza približne na polceste medzi Rimavskou Sobotou a Lučencom, na juhu Slovenska. Motorizovaným návštevníkom je ľahko dostupná z Ožďanského obchvatu.
Má vlastné parkovisko, na ktorom sa dá bez problémov zaparkovať aj v prípade väčšej turistickej skupiny. Koliba v Ožďanoch má kapacitu 120 miest a rozprestiera sa na dvoch podlažiach. Počas letnej sezóny je k dispozícii aj terasa s kapacitou ďalších 40 miest. Pre uzavreté spoločnosti a rodinné oslavy sa dá zarezervovať miestnosť nazývaná „banketka“, ktorá má kapacitu 35 miest.
Personál oblečený v ľudovom kroji vkusne a štýlovo dotvára autentickú atmosféru koliby. Naladí vás na nostalgické spomienky „zašlých“ časov, ktoré našťastie ešte stále nie sú dávnou minulosťou.
O spokojnosť zákazníkov sa vzorne stará zohraný tím pracovníkov, ktorí milujú svoju prácu a dokážu uspokojiť požiadavky svojich hostí tak, aby sa sem radi vracali. Návšteva koliby v Ožďanoch je dobrou voľbou pre bližšie zoznámenie sa so slovenskou gastronómiou v jej autentickej podobe. A nemusia to vždy byť „len“ bryndzové halušky.