piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Koliba u Tomášovcov – Demänovská dolina – II. Návšteva

Pre návštevníkov Demänovskej doliny nie je žiadnou novinkou, že odkedy sa spustila prevádzka v kolibe u Tomášovcov čvirikajú tu nielen štebotavé vtáčky, ale z reštaurácie znie často jazzová hudba.

Majiteľ a šéfkuchár Richard Tomáš je totiž nielen odborník na gastronómiu, ale aj nadšený milovník jazzovej hudby a  hráč na piano. Svojmu koníčku „popustil opraty“ spôsobom, ktorý nemožno nazvať ináč, ako synergickým. Láska k umeniu, gastronómii a rozhodnutie priniesť do Demänovskej doliny niečo originálne, to sú ingrediencie spájajúce sa do jednoliateho  celku.

Výsledkom tohto snaženia je vznik reštaurácie Koliba u Tomášovcov, v ktorej má rovnakú dôležitosť jedlo i hudba. Prezentácia originálnej slovenskej kuchyne obohatenej o moderné gastronomické postupy prípravy jedál – navyše v príjemnom prostredí a za zvukov nevtieravej jazzovej hudby – to je niečo, čo sa len tak hocikde nevidí.

Počiatočné prekvapenie prvých návštevníkov sa veľmi  rýchlo zmenilo na uznanlivé pokrútenie hlavou a v súčasnosti sa sem už nechodí „len“ za kvalitnou gastronómiou, ale aj za úžasnými umeleckými zážitkami.

Za všetkých účinkujúcich smomenieme Gabriela Jonáša a Readovana Tarišku, ktorí tu už koncertovali. Výpočet účinkujúcich je však oveľa väčší, ako nám umožňuje rozsah nášho článku. Kto miluje jazz a má rád kvalitné jedlo – nemal by váhať s návštevou.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME