Uprostred historického centra Bratislavy na Františkánskom námestí existuje reštaurácia patriaca známemu slovenskému vinárovi a nadšenému propagátorovi kvalitnej gastronómie – pánovi Petrovi Matyšákovi, ktorá by nemala uniknúť pozornosti žiadneho skutočného gurmána. Teda, aby sme boli presnejší – gurmeta. Vo francúzskom jazyku je totiž rozdiel vo význame slov gourmand a gourmet taký priepastný , ako v slovenčine medzi „papkáčom“ a „labužníkom“.
Umeniu vedieť oceniť a vychutnať skvelé jedlo sa treba postupne učiť. Zďaleka to nie je len o jedle, ale aj o správnom stolovaní, párovaní nápojov, umení konverzácie a v neposlednom rade o dodržiavaní zásad spoločenského správania sa. Vhodnosť výberu tém na konverzáciu pritom neraz býva dôležitejšia, ako samotný akt stolovania, pretože pri nevhodne zvolenej téme sa ľahko môže stať, že aj z tej najvyberanejšej lahôdky nám ostane len nestráviteľná hrča v krku. Najlepším miestom, kde si môžeme toto umenie zdokonaliť je návšteva reštaurácie, v ktorej je všetko od začiatku premyslené tak, aby sa v nej aj ten najväčší „frfľoš“ stíchol a zázračne sa premenil na distingvovaného labužníka, s pôžitkom vychutnávajúceho skvelé sústa a znalecky oceňujúceho výber vín odporučených someliérom.
Presne takýmto typom prevádzky je reštaurácia Globo. Ak je pravdou, že prostredie vychováva ľudí, tak tu to platí dvojnásobne. Hostia, ktorí sem vkročia si automaticky stišujú svoje mobily a absolvujú zázračnú premenu z uponáhľaných bytostí na radostne očakávajúcich nedočkavcov. Skúsený tím pod vedením známeho šéfkuchára Branislava Križana vám pripraví jednu z variácií degustačné menu, alebo si môžete niečo z Á la carte podľa vášho výberu.
Všetky pokrmy sú pripravované z lokálnych, čerstvých surovín v bio kvalite s certifikátom. Dokonalé zladenie vôní, chutí, tvarov a farieb predložených pokrmov bude ešte dlho vo vás rezonovať. Vo vínnom bare je pripravených až 150 druhov skvelých domácich i zahraničných vín, ktoré vám odprezentujú skúsení someliéri. Zárukou toho, že tu budete v dobrých rukách je manager prevádzky Dominik Baránek, ktorý pôsobil v londýnskom hoteli Savoy. Návšteva zážitkovej reštaurácie Globo určite stojí za vyskúšanie.