piatok, 17 mája, 2024
spot_img

Gril Restaurant v Břeclavi

Južná Morava je obľúbenou destináciou nielen pre mnohých Slovákov. Za tunajšími prírodnými krásami, kultúrnymi pamiatkami, chutným jedlom, výborným vínom a priateľským prístupom   domácich obyvateľov sem každoročne prichádza viac a viac zvedavých návštevníkov, ktorí nešetria slovami chvály a uznania. Je to len na skok od nás, ale rozdiel je badateľný už na prvý pohľad.

Tváre ľudí sú usmiatejšie, návštevník má pocit, že sa nikto nikam neponáhľa, život tu plynie prirodzene a bez permanentného stresu – typického neduhu dnešnej uponáhľanej doby.

Čo je potešiteľné ešte viac je skutočnosť, že prirodzená úprimnosť, dobrá nálada a snaha o to, aby sa tu každý cítil čo najlepšie sa v pozitívnom zmysle preniesla aj do oblasti služieb – konkrétne do oblasti gastronómie. My sme opäť navštívili známu břeclavskú reštauráciu Gril Restaurant , ktorej šéfuje energický a ambiciózny majiteľ. Vzhľadom na to, že naša návšteva na tejto prevádzke nebola prvá,  príjemnú atmosféru a zaujímavú ponuku a la carte nebudeme tentoraz dopodrobna opisovať.

Spokojné referencie hostí a návštevníkov tejto reštaurácie hovoria sami  za seba.

Podnikanie v oblasti gastronómie má svoje špecifiká a paradox opatrnosti pri experimentovaní a zároveň nevyhnutnosti experimentovať tu platí dvojnásobne, pretože vždy sa nájdu hostia, ktorí požadujú „klasiku“ a hostia, ktorí uprednostňujú niečo „trendy“. Úspech spočíva v správnom namiešaní „mixu“ ponuky v závislosti od portfólia klientely, ktorá je sama o sebe premenlivá v závislosti od viacerých faktorov.

O tomto probléme sme sa porozprávali so sympatickým majiteľom reštaurácie.

 

Aký štýl kuchyne preferujete – tradičný, alebo „moderný“ ?

Snažíme se vařit tradičním stylem – tak jak vařily naše babičky ZDRAVĚ, CHUTNĚ A PŘEDEVŠÍM Z TOHO CO NÁM DÁ NAŠE ZAHRÁDKA A MÍSTNÍ ZEMĚDĚLCI.

 

 

Ako vnímate rôznorodé požiadavky zákazníkov a ako sa im dokážete prispôsobiť ?

To je jednoduché. Zákazník je náš pán pro něj vaříme, kvůli němu vstáváme a chodíme do práce. Tudíž jeho názor a spokojenost je jediné měřítko pro naši práci.

 

 

Čo je typické pre juhomoravskú kuchyňu ?

Jihomoravská kuchyně vychází z původní rakouskouherské kuchyně, tudíž základem jsou omáčky s houskovým knedlíkem ( svíčková na smetaně, gulášek), lokální je sladké zelí, které se dává s vepřovou pečení ,husičkou tzv. vepřo ,knedlo, zelo , smažené řízky na 100 způsobů atd.

 

 

Aké jedlo máte najradšej  ?

To nejkrásnější: čerstvě vyuzený ještě teplý bůček s křenem smíchaný s nastrouhaným jablíčkem, plnotučnou hořčici a čerstvě upečený Břeclavský chléb.

 

 

Čo by ste chceli ešte vylepšiť vo vašej reštaurácii ?

Dlouhodobým cílem je vařit ze 100% surovin získaných od místních dodavatelů v okruhu do 10 km. To je můj největší sen.

 

Ďakujeme za rozhovor a želáme Vám veľa spokojných hostí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME