sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Liptovský Mikuláš – Pizza Planet

Pizza Planet je reštaurácia v Liptovskom Mikuláši špecializujúca sa, už ako samotný názov napovedá, na najobľúbenejšie jedlo na svete. Na skvelú a krehkú pizzu! Prevádzka svoje brány otvorila koncom augusta 2019, prežila aj nepríjemné pandemické časy a našťastie je súčasťou Liptovského Mikuláša až dodnes. Ako naznačujú recenzie na Google aj Facebookuvytvorili si silnú základňu verných fanúšikov a aj drvivá väčšina nových návštevníkov odchádza s príjemnými dojmami.

Po dôslednejšej inšpekciirecenzií a i fotografií, si dovolím konštatovať, že je to naozaj zaslúžené! Ako hovoria viaceré skúsené jazyky odborníkov, skutočne dobrú pizzu tvoria nasledujúce tri komponenty (zoradené zostupne podľa dôležitosti): cesto, paradajkový základ a zvyšné ingrediencie na vrchu. Kvalitné cesto musí byť dobre odležané, aby malo chrumkavú kôrku, hádzalo krásne hnedé bublinky a zvnútra bološťavnaté a vláčne. Už aj na fotkách vidíte, že všetky tieto požiadavky spĺňa na výbornú. A ak som si dobre všimol, všetky ich pizze sú pečené v špeciálnej rúre určenej len na pizzu, čo zaručuje, že každá jedna pizza bude vždy rovnako znamenitá.

Značnú pozornosť venujú aj tomu, čo ide na vrch cesta. Paradajkový základ vonia krásne po rajčinách a nie je ani odporne kyslý, ani presladený. Dokonale ladí s ostatnými ingredienciami. Apropo, je potrebné podotknúť, že tu sa pečie pizza, iba pizza a ešte raz LEN PIZZA! Ale keďže s pizza štangľami ponúkajú vyše 30 druhov pízz, objesť sa ich je nemožné. Na výber máte z klasických so šunkou, šampiňónmi, kukuricou atď. Ale nájdu sa samozrejme aj jedinečné špeciality ako prosciutto crudo, bazalkové pesto a extrémne ostrá čili paprička carolina reaper.

Samozrejme, že na výber aj z obsiahlej ponuky alkoholických a nealkoholických nápojov, a kto si rád posedí v ich modernom a útulnom podniku, tomu s radosťou ústretová obsluha aj dačo dobré namieša.

Pizza Planet je reštaurácia v Liptovskom Mikuláši, ktorá žije prípravou kvalitnej pizze a v tejto disciplíne si drží vysoký štandard už od samotného začiatku a nechystá sa na tom nič zmeniť!

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME