sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Supernova Bakehouse – Praha

SupernovaBakehouseje pekáreň a kaviareň v Pražskej štvrti Holešovice, ktorá je súčasťou komplexu THE FIZZ. Svoje dvere otvorila koncom augusta roku 2022, čiže ešte nestihla ani osláviť jeden rok od svojho založenia. I tak však už stihla zaujať svoje čestné miesto medzi úžasnými kaviarňami a pekárňami francúzskeho štýlu.

Jej samotný interiér je ladený v škandinávskom minimalizme so studenšími farbami, pričom len občas vystrčí hlavu nejaká pestrofarebnejšia dekorácia.

I keď by si človek na základe ich stránky, facebooku a instragramu mohol pomyslieť, že sú skúpi na slovo, ja by som sa ako protiotázku spýtal: „Je potrebné, aby zbytočne mrhali slovami, keď i tak dokážu všetko krásne vyjadriť fotografie ich úžasných produktov?“ Na každom ich kanáli nenájdete viac ako maximálne krátky, ale za to veľmi výstižný opis. Všetko podstatné i tak vystihnú fotografie ich skvostov.

Hneď po otvorení ich stránky na vás vyskočia ich úchvatné croissantys nespočetným množstvom príchutí. Sladké, slané, jednoduché, plnené a dokonca croissanty s dvoj- alebo trojfarebným cestom, ktoré preslávili francúzski majstri svojho remesla. A som si istý, že najlepšie croissanty i dnes pochádzajú z Francúzska, ale tie od SupernovaBakehousa hrajú tú istú vysokú ligu. V skratke, ich croissantom nikdy nič nepokazíte, ale len značne vylepšíte!

A kto by sa croissantov náhodou už objedol, pre toho majú nachystané množstvo ďalších klasík aj unikátov. Či už máte chuť na slané alebo sladké, nájdete tu všetko od sendvičov, cez zákusky a pečivá až po torty. Mne v hlave najviac utkveli ich rôzne slimáky a pistáciová torta.

Kto potrebuje uhasiť smäd, alebo sa trochu zahriať, na toho tu čaká naozaj poctivá káva pripravená presne podľa vašich predstáv, nealkoholické nápoje a rôzne druhy alkoholu na spestrenia dňa. Šikovná obsluha z nich rada pripravuje aj rôzne miešané nápoje, ktoré sú rovnako pestré, ako ich pekárenské výrobky.

SupernovaBakehouse má anglický názov, zriadená je v škandinávskom štýle, sídli v hlavnom meste Českej republiky, ale čo napečie, to je ako z pravej francúzskej patisserie!

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME