piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Enjoy Bistro

V Bratislave na Michalskej ulici, ktorá je najfrekventovanejšou ulicou bratislavského „downtownu“  sa nachádza veľa prevádzok a gastronomických zariadení rôznej kvality. Nás zaujalo nenápadné, príjemné a vkusne zariadené bistro Enjoy Coffee.

Aj keď historické centrum Bratislavy nie je príliš veľké, po jeho prehliadke každému turistovi dobre padne občerstvenie v podobe šálky vynikajúcej organickej kávy, BIO čajov špičkovej kvality, alebo domácich limonád. Samozrejme – tu sortiment ponuky bistra Enjoy Coffee zďaleka nekončí.

Ak je pravdou, že naše stravovacie návyky podliehajú aktuálnym trendom (s výnimkou početnej skupiny konzervatívnych konzumentov preferujúcich „klasiku“), tak musíme konštatovať, že tejto prevádzke  sa podarilo zachytiť správny „vietor do plachát“.

Ponuka sa delí na dopoludňajšiu a popoludňajšiu. Väčšina chutných a lákavo vyzerajúcich pokrmov je vyladená tak, aby neutrpela vaša postava a pritom si prišli na svoje aj všetky zmysly. Inšpirácia zo svetových kuchýň je tu zrejmá. Pre nenapraviteľných hladošov s veľkým apetítom sú dobrou voľbou pravé „English breakfast“ vo verzii pre gentlemanov aj pre ladies.

Pravdou však je, že niektoré z nich nepohrdnú ani mužskou variantou, čo platí aj obrátene pre pánov so slabším žalúdkom napr.po prehýrenej noci. Ponuka raňajok až do 12:00 nasvedčuje, že sa konečne začíname otvárať svetu. Všetky jedlá sa tu pripravujú až po objednávke, takže zákazník má istotu, že mu to čo si objednal prinesú na stôl absolútne čerstvé . Takto by to malo vyzerať  všade.

Žiadne polotovary, výlučne čerstvé suroviny, všetko pripravované vo vlastnej kuchyni, vrátane pekárenských výrobkov  z produkcie miestnej pekárne. Pre deti je tu vytvorený detský kútik s bohatými možnosťami rozptýlenia pre vaše ratolesti. Kvalitné BIO čaje patria tiež k obľúbeným položkám na zozname ponuky Enjoy Coffee, čo ocení každý vyznávač tohto zdravého nápoja.

Interiér bistra je zariadený s vkusom a pôsobí inšpiratívne. Bonusom pre návštevníkov je možnosť zakúpenia rôznych bytových doplnkov, čo je pre prevádzku tohto typu originálnym nápadom a atraktívnym rozšírením ponuky.

Ak sa budete „túlať“ po historickom centre Bratislavy, návštevu v bistre Enjoy caffee by ste rozhodne nemali vynechať.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME