piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Reštaurácia Afrodita (Marián Filo) – Čereňany

Majiteľ reštaurácie Afrodita v čerenianskom kaštieli a zároveň šéfkuchár pán Marián Filo patrí u nás medzi najuznávanejších odborníkov v oblasti gastronómie. Má za sebou úspešnú kariéru a vysloviť jeho meno znamená zároveň aj pozvánku do gurmánskeho neba.

Neodolali sme a za cieľ našej návštevy sme si vybrali túto na slovenské pomery naozaj exkluzívnu destináciu. Renesančný kaštieľ v Čereňanoch postavený v roku 1640 sa nachádza v hornonitrianskom regióne medzi Partizánskym a Handlovou.

Keď sme sa blížili ku kaštieľu s použitím trochy fantázie sme sa preniesli do 17-teho storočia a ustráchane sme sa obzerali, či sa na nás spoza rohu nevyrúti horda janičiarov. Našťastie píše sa rok 2019 a spomínaná hrozba už dávno pominula. O to príjemnejšie sme sa mohli pokochať historickou atmosférou a luxusným prostredím reštaurácie Afrodita.

Tu vám jednoducho vždy ponúknu viac, ako očakávate. Po osobnom zoznámení sa so slávnym majstrom šéfkuchárom sme sa pohodlne usadili a tešili na degustáciu. Všetko je tu veľmi štýlové a zmysel pre detail sa snúbi s dobrým vkusom. Pokrmy, ktoré sme degustovali (doplniť názvy jedál) boli esteticky naaranžované a uspokoja aj tých najnáročnejších gurmánov.

Samozrejmosťou je archív svetových vín vo vínnej pivnici kaštieľa a bonusom je pocit, že stolujeme v tých istých priestoroch, ktoré boli voľakedy vyhradené len pre vyvolených. Nuž, časy sa menia a dnes je niekedy možné aj to, čo by ešte prednedávnom bolo nepredstaviteľné.

Kto sa obáva, že tu za menu nechá celú mesačnú výplatu bude určite milo prekvapený a neodíde z tohto gurmánskeho raja nalačno. Návštevu v reštaurácii Afrodita v čerenianskom kaštieli vám preto bez najmenšieho zaváhania vrelo odporúčame.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME