piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Pánske účesy, ktoré nikdy nevyjdú z módy?

Na svete sú už nekonečné možnosti úpravy vlasov, pričom trendy sa menia prakticky každú sezónu. Máme tak na výber celú paletu farieb aj kvalitných styling výrobkov, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou pánskych strihov a starostlivosti o vzhľad. Existujú však aj nestarnúce účesy, ktoré nosili už naši dedovia a s veľkou pravdepodobnosťou ich budú obľubovať aj naši vnuci. Ktoré účesy môžeme považovať za univerzálne pre každý typ tváre, do každého ročného obdobia, aj na akúkoľvek príležitosť? Inšpiruj sa v našom sprievodcovi nadčasových trendov. 

 

Históriu účesov ovplyvnila v priebehu minulého storočia nielen armáda, ale aj známe osobnosti s príchodom filmovej produkcie, či s rozvojom hudobného priemyslu. Tie najpopulárnejšie účesy všetkých čias spájajú predovšetkým základné pravidlá ako prirodzená farba vlasov, nenáročná starostlivosť, komfort pri ich nosení, vhodnosť na akýkoľvek typ tváre a takisto nezávislosť na vekovej kategórii.

 

Klasický francúzsky crop

Doslova „biele tričko“ medzi účesmi, ktoré sa hodí takmer k všetkému. Štýl, ktorý vyzerá dobre aj bez dodatočnej úpravy, čím sa stáva ideálnym do plavárne, či do fitka. V prípade, že sa rozhodneš sa pre tento typ účesu, môžeš si vybrať niektorý zo sprejov na vlasy, ktoré ti ich ochránia pred horúcim vzduchom z fénu a pritom ľahko a rýchlo dodajú vlasom väčší objem.

Pompadour 

Názov účesu je inšpirovaný vypnutými vlasmi, ktoré nosila v 18. storočí milenka Ľudovíta XV, Madame de Pompadour. Štýl účesu sa stal jedným z hlavných symbolov 50-tych rokov minulého storočia, najmä vďaka osobnostiam ako Elvis Presley, či James Dean. Tí tak doslova spôsobili revolúciu v pánskych účesoch. Doteraz sa pompadour strihá v rôznych veľkostiach a variáciách. Ak máš užšiu tvár, odporúča sa nosiť tento štýl skôr v širšom a mäkšom vzhľade, a naopak, v prípade okrúhlejšej tváre môžeš docieliť celkové zúženie siluety výraznejším skrátením bokov. Základom štýlu sú dlhšie vlasy vpredu a postupne kratšie smerom dozadu. Tie sa za pomoci fénu začesávajú dozadu na patku, k čomu je dobrým pomocníkom aj sprej z morskej soli Blind Barber 40 Proof. Ako sa hovorí, čím väčšia patka, tým väčší rebel.

 

Crew Cut

Obľúbený účes medzi športovcami, ktorý sa vyznačuje jemne dlhšími vlasmi na vrchu s nakrátko vyholenými bokmi. Pre väčší efekt hustých vlasov odporúčame vyskúšať vosk Hanz de Fuko Quicksand, ktorý sa pri tomto type účesu stane každodenným rýchlym pomocníkom.

Buzz Cut

 

Krátky strih typický pre armádu, ktorý je u nás známy skôr pod pojmom „na ježka“. Je to jeden z najjednoduchších účesov sveta, ktorý si okrem pravidelného umývania nevyžaduje špeciálnu starostlivosť. Pre zabezpečenie zdravej pokožky na hlave odporúčame vybrať si niektorý z našich šampónov.

 

Slick Back

Pánsky účes, ktorý sa prvýkrát objavil už pred storočím, kedy bol bežnou súčasťou oblečenia aj klobúk. Tento štýl tak zaručoval udržanie si tvaru aj po jeho zložení z hlavy. Účes je opäť univerzálny pre rôzne typy tváre, no najlepšie funguje predovšetkým s nevlnitými vlasmi a obzvlášť dobre sa hodí na tvár s fúzmi, či jemným strniskom. Vlasy sa pri ňom vyčesávajú dozadu, k čomu môže byť dobrým pomocníkom napríklad pomádas matnejším vzhľadom Baxter of California Clay Pomade.

Čo teraz?

Vlasový stajling sa neustále vyvíja a barberské umenie je už silnou súčasťou módy moderných mužov. Rok čo rok a desaťročie čo desaťročie tak bude vždy dôležité čo máš v hlave, ale aj na nej. Ak si si dnes našiel kandidáta na zmenu v podobe nestarnúceho štýlu, tvoj barber ti pri najbližšej návšteve kaderníctva určite rád splní želanie tak, aby ti nový nadčasový účes sadol „ako riť na šerbeľ“.

 

A v prípade, že nie si si nie úplne istý, aký účes alebo produkt pre seba zvoliť, neváhaj nás navštíviť na v našej prevádzkeBEGENTLEMAN BARBER & STORE v centre Bratislavy, kde sa o teba postarajú naši profesionálne vyškolení barberi presne podľa tvojich individuálnych potrieb.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME