sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Trebitsch Whisky – Třebíč

TrebitschWhisky je spoločnosť, ktorá sa zameriava na produkciu originálnej whisky pôvodom priamo z Českej republiky. Ako už samotný názov napovedá, jej sídlom je historické mesto Třebíč. Síce táto spoločnosť začala svoj príbeh písať len nedávno, jej korenestoja na tradíciách siahajúcich do dávnej minulosti. Pevne dúfajú, že ako je mesto Třebíč slávne pre pamiatky zapísané do zoznamu UNESCO, prispeje jedného dňa k povedomiu o ich meste aj ich whisky.

A čomu vlastne vďačí táto spoločnosť za doteraz dosiahnuté úspechy? Určite odhodlaniu, poriadnej drine, učeniu sa z vlastných chýb, ale aj skvelo zohranému tímu. Síce by si zaslúžil každý vlastnú zmienku, no hlavná zásluha za najnovšiu podobu Trebitsch Whisky prináleží majstrovi liehovarníkovi Jánu Balogovi. Tento pán zúročil dlhoročné skúsenosti, ktoré zbieral pri práci po celom svete, aby mohol vytvoriť pravú českú whisky úplne po svojom.

Aké produkty teda ponúkajú? No samozrejme Whisky! Ako v Škótsku, aj táto pochádza z Vysočiny.O záparu aj samotné liehovarníctvo sa im starajú viaceré skúsené prevádzky v Českej republike ako napr. Pivovar Moravia a Panský pivovar Telč. Všetko musí samozrejme prebiehať pod prísnou taktovkou Trebitsch Whisky.

Kto obľubuje pravú whisky môže sa tešiť tak na single malt, ako aj viaceré druhy blended whisky. Pri tých poslednezmienených sa môžete tešiť na nový rad, ktorý budú obmieňať aj dopĺňať.

No a kde je najlepšie miesto vychutnať si pravú českú whisky? Na Whiskyhrádku! Ten nájdete takisto v meste Třebíč, neďaleko židovského cintorína. Pripravte sa na skutočnú poctu pre tento skvostný nápoj. Drevo, koža, príjemné prítmie, krb… Nájdete tu proste všetko, čo si správna atmosféra pre dobrú whisky vyžaduje. S radosťou vám ju prenajmú na najbližšie podujatie a okrem whisky si tu môžete dopriať aj skvelú kávu a ďalšie nápoje.

Okrem whisky baru Whiskyhrádek majú v Třebíči aj špecializovanú predajňu a takisto si ich produkty môžete zakúpiť prostredníctvom e-shopu.

Milovníci skutočnej whisky s čistou chuťou, ktorá rešpektuje stáročia tradícií, musia spozornieť. U českej Trebitsch Whisky nájdete všetko na ulahodenie svojim túžbam spojeným s týmto znamenitým destilátom.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME