štvrtok, 2 mája, 2024
spot_img

Kafe Mělník – Mělník

Reštaurácie v Mělníku sú krásne rôznorodé ako samotné mestečko. Nachádza sa tu však jeden „konglomerát“ podnikov, ktorý je skutočne výnimočný. Za jednoduchým názvom Kafe Mělník sa skrýva Bistro, stánok Šestihran, kaviareň Kafe Mělník a kaviareň Kafe Mělník veVěži, ktoré pred všetkým uprednostňujú prvotriednu kvalitu. Každý kávový nápoj je pripravovaný z výberových zŕn, ktoré si podnik sám praží vo vlastnej pražiarni. Nech ste teda v ktorejkoľvek pobočke, máte absolútnu istotu, že sa k vám dostane skutočne výnimočná káva so zamatovou chuťou. Na výber máte z klasických aj špeciálnych espresso nápojov a filtrovanej kávy. Samozrejmosťou sú aj stálice kávových nápojov s mliekom ako cappuccino, caffelatte, a flatwhite. Kto nemá práve chuť na kávu, môže siahnuť po širokej ponuke čajov, limonád, horúcich čokolád a ďalších alkoholických a nealkoholických nápojoch, medzi ktorými nájdete aj skvelé české vína.

Ani hladný tu nikto neostane. S výnimkou stánku Šestihran majú kaviarne v stálej ponuke domáce pečené slané aj sladké pochutiny, čerstvé torty a obložené bagety a chlebíky. Kto potrebuje zahnať poriadny hlad, pre toho tu je Bistro, ktoré cez týždeň podáva raňajky a obedy a cez víkendy pravý americký brunch. Na menu nájdete klasické pokrmy z vajíčok ako omelety a vajíčka Benedikt, ale aj špeciality ako šalát Nicoise,horúci sendvič CroqueMonsieur, králika a trhané kuracie mäso. Všetko pripravené z čerstvých a sezónnych surovín od lokálnych dodávateľov pod dohľadom kuchára Tarasa.

A keďže Mělník sa nachádza ani nie 50 kilometrov od Prahy, je ako stvorené na jednodenný výlet, a kto bude hľadať dobrú kaviareň alebo reštauráciu v Mělníku, nech sa určite zastaví v jednej z pobočiek Kafe Mělník na kávu, niečo pod zub alebo aj poriadne jedlo. Kto by si chcel svoj výlet predĺžiť, nech zájde do mesta Brandýs nad Labem-Stará Boleslav na poriadnu indiu do reštaurácie Shiva.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME