sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Bistro Baldisimi a Smoothie bar v Trnave

V Trnave sme navštívili prevádzku Baldisimi, čo je vlastne Bistro a Smoothie bar v jednom. Zameriavajú sa tu na zákazníkov, ktorí si potrpia na kvalitu a čerstvosť používaných surovín.

To však nie je jediné kritérium, pretože popri kvalite a čerstvosti sa zároveň aj chcú zdravo stravovať. Výhodou bistra oproti klasickej reštaurácii je, že sa nachádza v malom priestore, takže kuchyňu od zákazníka delí len pár krokov.

Interiér bistra Baldisimi je hipsterský, originálny s drevenými sedačkami zavesenými na hrubých lanách a zo 100% recyklovaného materiálu.

V Bistre Baldisimi ponúkajú široký sortiment občerstvenia typického  pre tento druh prevádzky. Veľký výber svetových raňajok je základom pre úspešný štart do dňa.

Smoothies, croissanty, rôzne druhy pomazánok, NYC Benedikt, anglické raňajky a iné dobroty. Počas dňa si tu môžete dať burgre, kurací steak obalený v slaninke plnený guacamole a novinku na našom gastronomickom trhu – Hawaii Poke Bowl. Tento pokrm spája oceánske chute Havaja s japonskou jemnosťou.

Sú to špeciálne ochutené veľké šalátové misy plné tých najčerstvejších a najchutnejších ingrediencií . Jednoduché a zároveň pestré. To treba rozhodne vyskúšať.

Mysleli tu na všetkých, vegetariánov, bezlepkových, bezlakózových iných. Nechýbajú ani výborné dezerty a letecké prémiové ovocie, ktoré dozrievalo v krajine pôvodu. Polotovary by ste tu hľadali márne, všetky výrobky si pripravujeme sami. Mimochodom viete ako sa slovo bistro udomácnilo pre tento druh prevádzky ?

Jedna legenda hovorí, že v záverečnej fáze napoleonských vojen v Paríži ruskí kozáci zvykli pokrikovať na obsluhu v reštauráciach „bystro, bystro“, aby im čo najrýchlejšie priniesli niečo pod zub.

Podnikaví majitelia si to všimli a pred svoje podniky vyvesili nápis Bistro, aby prilákali zákazníkov, ktorí chceli byť rýchlo obslúžený. V trnavskom Bistre Baldisimi to veľmi dobre vedia.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME