streda, 8 mája, 2024
spot_img

Café Berlinka – Bratislava

Bratislavská kaviareň Berlinka nadväzuje na svoju staršiu sestru Café Berlin, ktorá má viac ako 125 ročnú tradíciu. V časoch, keď návšteva kaviarne v Prešporku (Pozsonyi) patrila k bežnej súčasti spoločenského života a stretávala sa tu miestna honorácia spolu s viedenskou.

Bola tu totiž konečná zastávka električky z Viedne. Interiér kaviarne v sebe nesie nostalgiu dávno minulých časov, v ktorých čas mestskej smotánky plynul pomalšie, ako vody Dunaja. Len pre úplnosť treba dodať, že v tých časoch sa ozývala v bohémskom prostredí Café Berlin najčastejšie nemčina a maďarčina.

To však už patrí dávno do minulosti. Dnes sa tu už okrem našej ľúbozvučnej slovenčiny ozývajú aj iné svetové jazyky, čo svedčí o tom, že súčasná Bratislava sa pomaly, ale isto stáva kozmopolitným mestom.

Ak máte chuť na výbornú kávičku, prípadne vás prepadne náhly hlad – nie je nič jednoduchšie, ako prísť si sem na chvíľku posedieť a dať si niečo dobré. V Á la carte nájdeme teplé aj studené snacky, hladnejší hostia si môžu dopriať aj niečo výdatnejšie. Milovníci sladkého pokušenia tu nájdu potešenie pre svoje maškrtné jazýčky.

V Berlinke nezabudli ani na vegetariánov, a hostí so sklonom  k redukcii svojej hmotnosti . Vybrať si môže naozaj každý. Pri príprave pokrmov sa používajú čerstvé ingrediencie a výrobky od slovenských farmárov, pričom sa tu snažia o bezozbytkové využitie surovín.

V Berlinke sa často konajú rôzne kultúrne podujatia, vernisáže, workshopy, koncerty, prednášky a oslavy. Príďte sa sem pozrieť a zažiť zvláštny pocit nostalgie v príjemnom prostredí  s milou obsluhou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME