piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Cukráreň Monarch v Žiline – II. Návšteva

O tom, že obľuba cukrární má na Slovensku veľkú tradíciu niet žiadnych pochybností. V súčasnosti zažívajú prevádzky ponúkajúce cukrárstvo novú vlnu záujmu a ich počet stále rastie.

Nepochybne je to tým, že v dnešnej uponáhľanej dobe akosi podvedome hľadáme miesto, v ktorom sa budeme cítiť príjemne a pri šálke voňavej kávičky so sladkým koláčikom aspoň na chvíľu zabudneme na svoje starosti.

Jednou z takýchto „oáz pokoja“ je aj cukráreň Monarch v Žiline, ktorú sme mali možnosť znovu navštíviť. Cukrárske dobroty sa tu nielen vyrábajú, ale aj predávajú. Sortiment je pestrý  a zohľadňuje často rôznorodé požiadavky náročných zákazníkov. Popri tradičnom repertoári cukrárskych výrobkov tu nájdeme v ponuke aj bezlepkové, bezlaktózové a RAW torty.

Obľúbené sú aj torty na objednávku, ktoré vám tu radi zhotovia podľa vašich želaní a návrhov. Zákazníkov, ktorí oceňujú možnosť  posedenia v príjemnom prostredí cukrárne tu čaká historizujúci interiér, ktorý sa na prevádzku tohto typu veľmi hodí a vytvára atmosféru z dávnych čias rakúsko-uhorskej monarchie.

Pamätníkov tej doby by sme dnes už márne hľadali medzi živými.  Veríme však, že aj im by sa tu páčilo prinajmenšom tak, ako nám.

 

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME