sobota, 27 apríla, 2024
spot_img

Monarch cukráreň – Žilina

V Žiline sme navštívili cukráreň Monarch, ktorá ponúka cukrárenské výrobky vlastnej výroby. V ponuke nechýba osvedčená klasika, ovocné poháre, dekoratívne semifredda, ale ani v súčasnosti čoraz viac žiadané bezlepkové, bezlaktózové a RAW torty.

Pri pohľade na utešené výtvory majstrov cukrárov nás vždy napadne koľko filigránskej práce a úsilia treba vynaložiť na to, aby za z pôvodne beztvarej hmoty zrodila toľká krása, ktorá poteší náš zrak a okrem toho ešte aj výborne chutí. Treba uznať, že okrem mimoriadnej remeselnej zručnosti nechýba tvorcom týchto chutných pokušení ani značná dávka fantázie.

V muzikologickom žargóne by sme to mohli nazvať aj variáciami na tému. V prípade, že plánujete rodinnú oslavu, alebo sa chystáte osláviť životné jubileum, môžete si objednať torty na objednávku, ktoré vám vyhotovia presne podľa vašich požiadaviek.

,V cukrárni Monarch sme ocenili aj vkusne zariadený presvetlený interiér, ktorý priam vyzýva okoloidúcich, aby spomalili a dali si niečo dobré.

Názov tejto prevádzky evokuje staré „dobré“ časy monarchie, na ktorú síce dnes už málokto môže osobne spomínať, ale napriek tomu duch tejto doby, v ktorej bola návšteva cukrárne obľúbeným spestrením pomaly plynúcich dní  našťastie úplne nevyprchal.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME