nedeľa, 28 apríla, 2024
spot_img

Dekarbo.sk – profesionálna dekarbonizácia motora

Firma Dekarbo.sk  je autorizovaným zástupcom spoločnosti I.O.B, spol. s r.o.- dovozcom produktov BG Products Inc., USA pre ČR a SR. Produkty tejto renomovanej značky sa stali synonymom kvality na celom svete a dnes máte tú možnosť využiť pokročilé technológie vo svoj prospech aj vy.

Ošetrenie motorových častí je doporučené už po 10 000 km takže je len na vás ako sa rozhodnete a kedy objavíte výhody aplikácie dekarbonizačných prípravkov.

Predĺženie životnosti motora, plynulejší a tichší chod, badateľná úspora paliva, to sú len tie najvýraznejšie výsledky použitia prostriedkov BG Care. Všetky aktivity sú vykonávané v súlade s najvyššími štandardmi kvality (ISO 9001) a samozrejme s použitím najmodernejšej diagnostickej techniky…

 

Udržiavajte svoje auto v najlepšej kondícií

V palivovom systéme sa vplyvom striedania teplôt, prítomnosti bio-zložky a alkoholov vytvárajú oxidačné a karbónové usadeniny. dochádza k zvýšenému opotrebovaniu vstrekovacieho čerpadla, vstrekovačov. Usadeniny zanášajú celý palivový systém, palivový filter a to vedie k zlej cirkulácii paliva a ďalšej tvorbe nebezpečných usadenín. Súčasná palivá obsahujú určitý podiel alkoholov, ktoré môžu zvyšovať kyslosť paliva a absorbovať vzdušnú vlhkosť. To vytvára oxidačné usadeniny a korózii palivového systému.

Nezabúdajme ani na olejový systém vozidla

V olejovom systéme motora sa vplyvom vysokých teplôt a prenikaním paliva do oleja vytvárajú húževnaté usadeniny, ktoré obmedzujú funkciu piestnych krúžkov, ložísk. Dochádza k opotrebovaniu stien valcov, ložísk, prieniku motorového oleja do spaľovacieho systému a výraznému zníženiu výkonu motora, zvýšenie spotreby paliva, emisií a zanášaním EGR systému. Nastáva rýchla degradácia nového motorového oleja a následné opotrebenie ložísk a ďalších súčastí.

Vyrieši Vám aj tieto problémy:

Zníženie kompresných tlakov

Usadeniny v olejovom priestore

Zanesené piestne krúžky

Nízky výkon motora

Zanesený EGR systém

Zvýšené emisie

Zlá cirkulácia oleja

Vysoká spotreba olej

 

Účinok výrobkov BG

Efektívne odstráni húževnaté usadeniny z piestnych krúžkov a celého olejového systému

Zvýšenie výkonu motorového oleja

Udržuje systém bez usadenín po celý čas prevádzky

Predĺži životnosť motora

Znižuje usadeniny v EGR systéme

 

Čo vlastne dekarbonizácia je ?

Používáním akéhokoľvek (starého či nového) vozidla docháza k zanášaniu motora karbónom (karbónovými úsadeninami), ktorý vzniká vlplyvom pôsobenia vysokého tepla na palivo a mazivo. Prítomnosť karbónu v motore zpôsobí sníženie jeho výkonu a naopak zvýšenie spotreby a emisií. Problém s karbónom v motore možno účinne vyriešit dekarbonizáciou motora.

Dekarbonizácia motora je chemicko-technický postup, pri ktorom docháza k odstráneniu karbónu z motora za pomoci špeciálnych prípravkov a prístrojov. BG prípravky na dekarbonizáciu motora sú špičkou vo svojej triede a sú vyvíjané v spolupráci s výrobcami automobilov Volkswagen, Honda, Mitsubishi, Renault, atd.

Veľkou výhodou dekarbonizácie (v porovnaní s inými spôsobmi údržby motora) je rýchlosť prevedenia celého procesu a predovšetkým pri nej nie je nutné motor rozoberať.

Dekarbonizáciu motora svojho auta si môžete nechať urobiť v niektorom z odborných BG servisov, pričom celá procedúra trvá cca hodinu.

Po vykonaní dekarbonizácie motora odporúčame používať BG prípravky každých cca 15 000 km, aby sa zabránilo opätovnému usadzovaniu karbónových usadenín.

Dekarbonizácia motora a pravidelné používanie BG prípravkov odstráni problémy s nepravidelným chodom motora, zníži spotrebu a emisie, zvýši výkon motora a predĺži životnosť katalyzátorov a filtrov pevných častíc.

Naše dojmy a priebeh:

Celková profesionálna dekarbonizácia a výmena prevodového oleja s preplachov a automatickej DSG prevodovke s našim novým partnerom Dekarbo.com DEKARBO.sk – Vavrišovo pomocou známych Amerických aditív BG. Čistenie prebieha vo viacerých krokoch (BG Diesel ISC + BG Diesel Care). Čistenie sacieho potrubia za turbom, čistenie sacích ventilov, čistenie spalovacieho priestoru, čistenie vstrekovačov, čistenie výfukových ventilov, čistenie regulácie turba. Následná výmena oleja s preplachom (BG EPR) a aditiváciou nového oleja (BG112 DOC) – zakaznici majú možnosť si priniesť vlastný olej, alebo využiť možnosť zakúpenia oleja priamo na mieste. Servis má k dispozícií prémiový motorový olej značky Petro-Canada, jedná sa o najčistejší základový olej, ktorý je následne aditívovaný. Spĺňa tie najprístnejšie normy a kritéria. V ďalšom kroku sa aplikuje čistič do nafty BG 245 Premium. Následne sa odporúča pri každom tankovaní použiť aditívum do nafty (BG DFCplus / BG2256), ktoré zabezpečuje silný mazací film a zaisťuje celkovú čistotu a stabilizáciu nafty pred jej oxidáciou. Tiež eliminuje nepriaznivé úcinky bio zložiek a pôsobí preventívne. Celkový proces trvá niečo okolo troch hodín. Už po približne 15 minútach je vidieť zvýšenú dymivosť. Po celom procese je motor tichší, kultivovanejší a hlavne čistý. Tento proces sa nedá porovnať s čistením pomocou vodíka – ten funguje na inom systéme. Čo sa týka prevodového oleja, je preplach veľmi dôležitý. Určite je lepšie olej včas vymeniť (zvyčajne 60 000km), ako platiť niekoľko tisícové opravy prevodovky. Preplach zabezpečuje, že sa celá ,,stará,, náplň dostane preč a prevodovka je tak úplne vypustená a pripravená na nový olej. Pred výmenou sa použije prípravok – čistič (BG106), následne sa s autom jazdí, aby sa za tepla dostal čistič skutočne všade. Po tejto jazde sa počká, kým sa prevodovka a motor ochladí a pripojí sa prístroj (BG PF5), ktorý sa postará o výmenu prevodového oleja. Zabezpečí sa aj výmena tesnení a filtra. Do nového oleja sa prilieva aditívum (BG303), ktoré zabezpečuje stabilizáciu oleja a hladký chod prevodovky. Nezabudli sme ani na aditiváciu chladiacej kvapaliny prípravkom (BG546) Odporúčame

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME