piatok, 26 apríla, 2024
spot_img

Black M – Banská Štiavnica

Black M je reštaurácia v Banskej Štiavnici, ktorá nezanevrela na klasiky slovenskej a čiastočne aj talianskej kuchyne a dokázala, že aj s tradičnou a na prvý pohľad známou ponukou jedál a nápojov sa dá úspešne pracovať a získať si obľubu stravníkov. Stačí pracovať s kvalitnými surovinami a zaručiť, že príprava jedál je skutočne poctivá.

Totiž, kto si otvorí ponuku reštaurácie uvidí veľa známeho. Jedlá rozdelené tradične na predjedlá, polievky, pizzu, jedlá z rôznych druhov mäsa a podobne. A po rozkliknutí nikto nezostane zaskočený z toho, čo sa pod danou kategóriou skrýva. Mnohí si povedia, že to môže byť chyba, pretože reštaurácia má zaujať a odvážiť sa vkročiť do nových a ešte neprebádaných vôd gastronómie, aby si získala široké publikum.

Ale prečo vidíme tieto jedlá v ponuke viacerých reštaurácií, než by sa dalo spočítať? Pretože ľudia po nich túžia! Patria medzi ich obľúbené, zvykli si na ne a stále hľadajú reštauráciu, ktorá by im ich dokázala pripraviť tak chutne, aby na to mohli ešte dlho spomínať.

A v tomto je Black M skutočne výnimočná! Nebála sa vytvoriť menu zo známych jedál a bola veľmi odvážna v ich príprave a surovinách. Napr. bravčová panenka v slaninovom župane sa pripravuje spôsobom sous-vide (vo vákuu), pretože vedia, že tak zostane tento inak chudý kus mäsa krásne šťavnatý. A ak si pozriete prípravu tagliatellebolognese vo videu na ich facebooku, uvidíte, ako omáčku podlievajú, aby z nej nebola len veľká guča s cestovinami, ale práveže boli krásne zamatové a vláčne. Aj týždenné menu sa hemží množstvom klasík, ktoré sú rovnako krásne naservírované ako stále á la carte menu.

Recenzie hovoria samé za seba. Kto chce zájsť v Banskej Štiavnici na osvedčenú klasiku, vyberie sa do reštaurácie Black M.

Reštauráciu Black M v Banskej Štiavnici tento rok postihol hrozný požiar, ktorý zničil viaceré okolité budovy, ale reštaurácia je napriek tomu od apríla znovu otvorená, preto ju určite nevynechajte.

A kto sa ocitne na okraji Banskej Štiavnici pri Počúvadlianskom jazere a hľadá príjemné posedenie, ten nech navštívi Terasu u Blaškov. Ponúkajú takisto množstvo akcií, ktorými môžete doplniť svoj program v Banskej Štiavnici

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME