štvrtok, 2 mája, 2024
spot_img

Pivovar Clock – Potštejn

Pivovar Clock síce za sebou nemá dlhú históriu a ani sa nehrá naoživovanie nejakých zašlých tradícií. Je to moderný pivovar, ktorý založili domovarníci potom, ako odkúpili budovu starého pivovaru v obci Potštejn. Miesto erbu majú dokonca robota a sú na to patrične hrdí! Moderné elektro-mechanické sci-fi postavy zdobia symboly množstva ich pivných skvostov. Atých varia neúrekom!

A ak pivovar Clock teda niečo skutočne dokáže, je to uhasiť smäd a nikdy nekončiace chute ozajstných milovníkov piva. Každá príchuť, každý štýl a každý postup, na ktorý si len spomeniete je v istej podobe súčasťou tohto moderného pivného konglomerátu.

Keď si otvoríte ich stránku s pivami, okrem fúry rôznotvárnych robotov na vás vyskočí najpestrejšia paleta pív, akú ste kedy zažili. Nájdete tu úplne všetko! IPA od výmyslu sveta. Ovocné pivá so sviežim, kyslým alebo sladkým podtónom. Lagre, ležiaky a pivá britského typu ALE. Občas sa blysne aj NEIPA, Stout a Pilsner. Nájdu sa však aj jedinečné pivné štýly ako Barley wine, dozrievajúce v sudoch, a pšeničné Weizenbier.

A na otázku, kde si ich pivá môžete vychutnať majú v časti „Kam na pivo“ pripravenú krásne prehľadnú mapu s výčapmi a predajňami. Pivá značky Clock sú takisto dostupné na rôznych festivaloch a hudobných podujatiach. Nemôžete ich minúť! Zájsť na čerstvo načapované do pohára, či dať si na cestách dobre vychladené pivo v plechovke alebo fľaške, alebo si rovno nakúpiť zásobu domov a dopriať si, keď vás zastihne smäd.

Ako som už spomínal, Pivovar Clock sídli v obci Potštejn, kde sa podieľajú na ďalšom projekte s názvom Fenetra. Ide o moderné pivné experimenty zmiešané so starými tradíciami. A kto si prosí, môže zájsť priamo do srdca tejto obce do ich vlastnej pivnice, kde vás okrem zásoby piva čakajú aj lákadlá českej a svetovej kuchyne ako cesnačka, rezeň, burrito, cheeseburger, hermelín, škvarková pomazánka a pod.

Pivovar Clock je moderný pivovar, ktorý varí množstvo pív podľa svojej chute. Našťastie však vedia, čo je dobré, a tak sa k ľuďom vždy dostanú len prvotriedny produkty!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČUJEME